Fosta ministră franceză a Culturii: Brigitte Macron a vrut să reconstruiască Notre Dame sub forma unui… – Digi24

Fosta ministră franceză a Culturii, Roselyne Bachelot, povestește în cartea sa publicată recent, cum soția președintelui Franței, Brigitte Macron, a propus reconstruirea catedralei Notre Dame de la Paris sub forma unui „falus erect, înconjurat la bază de testicule de aur”.

Roselyne Bachelot, în vârstă de 76 de ani, care a fost înlocuită ca ministru francez al culturii de către președintele Macron anul trecut, s-a opus încercărilor de a reconstrui Catedrala Notre Dame într-un stil contemporan, suținând ideea unei reconstrucții identice, după incendiul din 2019. Renovarea turlei catedralei a făcut obiectul mai multor propuneri.

În cartea sa, Roselyne Bachelot, povestește cum au decurs discuțiile. „Când m-am întors pe rue de Valois, cabinetul era sub presiune. Elysée visează la un „gest arhitectural” și mă acuză că iau decizii de capul meu”, spune Bachelot, potrivit ladepeche.fr.

Câteva zile mai târziu, Roselyne Bachelot ia prânzul cu soția președintelui francez, Brigitte Macron.

În acest fragment, reperat de jurnalistul politic RTL, William Galibert, Roselyne Bachelot relatează: „Nu regret această insubordonare când, luând prânzul câteva zile mai târziu cu Brigitte Macron, îmi arată un proiect care culminează cu un fel de falus erect, înconjurat la baza de testicule de aur…”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit informațiilor de la La Dépêche, Brigitte Macron ar fi transmis ministrului Culturii de la acea vreme acest proiect de arhitectură, care ajunsese la ea cu câteva zile mai devreme. Acest proiect ar fi constat, de fapt, într-o reproducere aproape identică a turlei Catedralei Notre Dame, împodobită însă cu zeci de globuri, „inspirate de un rozariu”.

În cele din urmă, turla catedralei va arăta după reconstrucție la fel cum arăta înainte de incendiul din 2019.

Editor : R.K.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Dan Petrescu a reacționat după decesul lui Gianluca Vialli, fostul său coleg de la Chelsea – DigiSport
Next post ”Du-te de unde ai venit!” Reacția sportivei din România care ”a băgat frica” în soțiile colegilor săi a venit imediat – DigiSport