Se pregătește al treilea refuz pentru naționalele României, după Boloca și Coubiș – DigiSport

  • La Liga: GetafeMallorca, vineri, 18:00, DGS 1

  • La Liga: Valladolid Real Madrid, vineri, 22:30, DGS 1

După Boloca și Coubiș, nici Cîrjan nu ar mai vrea să joace pentru România

Din păcate pentru noi, lipsa rezultatelor pentru naționala României nu îi determină pe jucători să lase totul deoparte și să răspundă la convocările selecționerilor. Fără să fie oficial, e clar că Boloca și Coubiș nu vor să mai joace pentru România, iar ultimul nume care se profilează că va alege aceeași cale este Cătălin Cîrjan, de la Arsenal.

Probabil că este desuet să mai vorbim despre patriotism în această lume a globalizării, deși Hagi, Chivu, Mutu și Popescu, de exemplu, riscau scandaluri cu cluburile unde aveau contracte mari, dar veneau la lot fără să țină cont de nimic.

Dar ei erau mândri să se poată înfășura în steag și să le cânte imnul României, așa cum sunt și acum Simona Halep, Cristina Neagu, Eliza Samara, Cătălin Chirilă sau David Popovici.

Probabil că de la Daniel Boloca era greu să te aștepți la prea multe pentru că el nici măcar nu știe românește și a devenit român doar după ce FRF s-a străduit să-i obțină pașaport românesc. Dar tatăl său s-a apucat să vorbească, de parcă joacă el! Și a spus că fiul său, descoperit de Edi Iordănescu la 24 de ani, în Serie B, nu s-a simțit confortabil la echipa națională.

La fel ca Boloca, Andrei Coubiș (19 ani) se gândește și el că l-a apucat pe Dumnezeu de picioare pentru că Italia l-a luat în lotul lărgit și nu mai vrea să răspundă convocărilor, chiar dacă la turneul final U19 a jucat cu tricolorul românesc pe piept. Inclusiv cu Italia, cu care am pierdut cu 1-2.

Cîrjan a refuzat mai multe convocări, deși spune că vrea să joace pentru România

Cătălin Cîrjan (20 de ani) a evitat în ultima vreme să răspundă convocărilor, iar din informațiile Digi Sport chiar vrea să renunțe definitiv la onoare de a fi convocat la echipa națională.

Într-o discuție cu Bogdan Lobonț, fostul selecționer de la U20, Cârjan a motivat refuzurile prin șansa care i se putea oferi în orice moment de la juca la prima echipă a lui Arsenal.

Debutul său la prima echipă a liderului din Premier League încă nu s-a produs, iar pentru România Cârjan are un singur meci jucat la juniori, în 2018. Cîrjan face parte dintre cei șase tineri jucători care se pregătesc sub comanda lui Mikel Arteta. Dar de jucat încă n-a jucat!

Cum i-a motivat Cîrjan lui Lobonț neprezentarea la convocorile primite de la FRF

Pot să ți-l dau ca exemplu și pe Cîrjan, de la Arsenal. Despre el mi s-a spus că a refuzat să vină la echipa națională. A fost convocat și ar fi refuzat să vină la națională. Ok, să vedem de ce. Am pus mâna pe telefon, l-am sunat: ‘Cătălin, care e situația? De ce nu mai vrei?’.

A spus: ‘Nu, domn’ profesor, nu e așa!’. Și mi-a explicat copilul de ce nu: ‘Știți foarte bine că ați jucat și dumneavoastră la echipe importante, iar în acea perioadă în care erau acțiunile erau foarte mulți accidentați la prima echipă a lui Arsenal.

Eu mă antrenam la prima echipă ca să debutez în Premier League. Pentru mine era maximum unde puteam ajunge. Nu am refuzat niciodată să joc pentru naționala României’. Ghinionul lui a fost că a avut o accidentare care l-a ținut puțin mai mult în afara gazonului decât s-a prevăzut.

Asta e: vrei să joci pentru echipa națională? Că n-are rost să o întoarcem pe toate fețele. E simplu: da sau nu! Dar dacă ai zis da, trebuie să fie da și să dai totul, cu inima deschisă”, a povestit, recent, Bogdan Lobonț, potrivit sport.ro. 

Etichete: catalin cirjan , andrei coubiș , daniel boloca , refuz echipa nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Xi Jinping i-a spus lui Putin că drumul până la negocieri de pace cu Ucraina nu va fi lipsit de obstacole – Digi24
Next post Lovitură înainte de Revelion! Ce televiziune din România a cumpărat drepturile TV pentru Premier League, Bunde – Gazeta Sporturilor