Joao Manuel Pinto, de 4 ori campion cu Porto, numit la Dacia Unirea Brăila, ultima din Liga 3 – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat joi, 12 ianuarie 2023 17:24 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2023 17:33

Joao Manuel Pinto (49 de ani), de patru ori campion al Portugaliei ca jucător, a fost numit antrenor la… Dacia Unirea Brăila, formație din al treilea eșalon!

În luna octombrie a anului trecut, Dacia Unirea Brăila a fost preluată de un grup de investitori din Italia și Argentina. Condusă de Renato Favero, fost scouter pentru Atletico Madrid, Genoa și Sampdoria, gruparea brăileană a optat pentru o variantă inedită și pe banca tehnică.

ANTRENOR Nicolae Dică revine în Liga 1: „Mâine sau poimâine, la antrenamente”

Joao Manuel Pinto, antrenor la Dacia Unirea Brăila

„Mulţumesc clubului Dacia Unirea Brăila că m-a luat în considerare. După o lungă discuţie cu directorul sportiv unde mi-a explicat proiectul de refondare, am luat o decizie. 

Vreau să precizez că decizia mea de a ajunge la Brăila nu este o decizie economică, dar datorită prieteniei puternice cu Gianluca Pavanello și a proiectului sportiv în care ma voi implica în totalitate cu felul meu de a întelege fotbalul, sper să pot aduce experienţa mea la club şi jucători pentru a construi ceva important”, a spus Joao Manuel Pinto pentru site-ul oficial al Brăilei. 

Cine e Joao Manuel Pinto, noul antrenor de la Brăila

Joao Manuel Pinto, fost fundaș central cu o apariție la prima reprezentativă a Portugaliei, a evoluat în carieră pentru coloșii Porto și Benfica. Alături de Porto a cucerit 4 titluri de campion și două Cupe. În sezonul 1998/1999 a fost coleg la gruparea de pe „Dragao” cu Basarab Panduru. 

În 2013 a făcut pasul spre antrenorat, dar nu a ieșit în evidență cu nimic. A pregătit doar grupări din ligile inferioare portugheze și braziliene.

Au trecut la fapte! » Clubul din România preluat de italieni l-a numit antrenor pe cvadruplul campion cu Porto: „Nu e o decizie economică! Construim ceva important”

Joao Manuel Pinto / FOTO: Facebook @DaciaUnireaBraila

Pinto are o misiune extrem de complicată la Brăila. Dacia Unirea ocupă ultimul loc în Seria 2 din al treilea eșalon, cu doar 2 puncte obținute în primele 15 runde.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

„Va fi cutremur!” » MM Stoica îl amenință pe șeful Școlii de Antrenori cu informații compromițătoare: „Ce inepții poate să debiteze!”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Scandal în Antalya, la amicalul echipei din Liga 1: antrenorul a scos echipa de pe teren!

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Șumudică, virulent la adresa șefilor de la Rapid. ”Sunt blocat! E un eșec, o enigmă” – DigiSport
Next post Universitatea Craiova a anunțat al doilea transfer al iernii – DigiSport