Adrian Mititelu a dat lovitura la FC U Craiova și cu acest transfer a ajuns să păstreze averea familiei: „E prima oară când e diferența asta” – Prosport

Adrian Mititelu, patronul echipei FC U Craiova, se laudă cu o premieră de când investește în fotbal datorită transferului atacantului italian Andrea Compagno (26 de ani), la FCSB.

Gigi Becali, patronul lui FCSB, a plătit către FC U Craiova, în schimbul lui Andrea Compagno, suma de 1.5 milioane de euro, în vara acestui an.

Acest transfer a ajutat serios bugetul clubului patronat de către Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu a dat lovitura la FC U Craiova și cu acest transfer a ajuns să păstreze averea familiei

Adrian Mititelu a explicat cum au pus Gigi Becali și Andrea Compagno umărul la consolidarea bugetului clubului din Bănie.

„Cheltuielile sunt mari. De asta nu mi-am permis să refuz oferta pentru Compagno. Abia anul ăsta am numai un milion de euro diferența dintre venituri și cheltuieli. E primul an în care mă costă echipa doar un milion de euro.

Restul bugetului este completat din drepturile de televiziune și din diverse sponsorizări. Veniturile TV reprezintă în medie 40% din cheltuielile cluburilor.

În cele mai multe cazuri, patronii cluburilor care vor să joace sus în clasament vin cu bani de acasă. Aceștia creditează cluburile, iar creditările riști să nu le mai recuperezi niciodată. Nu e altă formă legală în România. Mai mult, trebuie să echilibrezi balanța.

Dacă n-ai niște coeficienți de rentabilitate, nu obții licența. Să zicem că pe plan național mai treacă-meargă, sunt condiții mai puțin aspre. Dar dacă vrei licență de UEFA, trebuie să ai venituri la club, altfel poți tu să fii cel mai bogat om din România, nu ține!”, a spus Adrian Mititelu, potrivit GSP.

După cele 21 de etape disputate până acum în Superliga, FC U Craiova se clasează, în această pauză competițională de iarnă, pe locul 10, cu 23 de puncte, la egalitate cu FC Argeș, echipa de pe locul 11, și la nouă puncte de ultima poziție de play-off, ocupată de către Sepsi Sfântu Gheorghe.

Pasiunea pentru fotbal este o moștenire de familie, astfel că drumul către jurnalismul sportiv a venit natural. A intrat în presă în anul 2016, la IlfovSport. A început să scrie despre ligile inferioare și ușor-ușor a promovat la Revista IlfovSport, denumită ulterior 100% Sport. A lucrat … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post OFICIAL | Prima lovitură a iernii reușită de PSG – DigiSport
Next post A fost pus pe liber în România și a spus totul în presa din Italia: ”Incredibil! La fel s-a întâmplat cu ceilalți străini” – DigiSport