Vali Moraru a început să urle la TV, după ce Adrian Mititelu a sunat în platou: „De 20 de ani aud asta!” – Gazeta Sporturilor

Articol de Daniel Grigore – Publicat luni, 30 ianuarie 2023 19:48 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 20:02

Adrian Mititelu (54 de ani) a intrat în direct la TV pentru a preciza că nu era nevoie ca meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova să fie oprit, că se putea recurge la evacuarea spectatorilor. A urmat un dialog aprins cu moderatorul emisiunii „DigiSport Special”, Vali Moraru, care nu și-a putut păstra cumpătul.

Deranjat de discuția din studioul emisiunii referitoare la situația de duminică de la Sf. Gheorghe, unde arbitrul Andrei Chivulete a suspendat meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova ca urmare a scandărilor xenofobe, Adrian Mititelu, patronul alb-albaștrilor, a cerut să intervină telefonic.

LIGA FLORILOR Final uluitor în CSM București – Rapid, derby-ul handbalului românesc » A greșit pasa decisivă din ultimele secunde și a izbucnit în plâns

Dialog aprins la TV, între Vali Moraru și Adrian Mititelu

L-a numit pe fostul arbitru Marius Avram, prezent în platou, „nespecialist”, ceea ce a atras furia moderatorului Vali Moraru. A urmat un dialog furtunos, redat în continuare:

  • Vali Moraru: „Vă începeți discursul spunând că «Ceilalți sunt proști, eu cel mai deștept!» Sunteți cel mai mare specialist? Ne dați lecții, ce se întâmplă? Nu înțeleg!”
  • Adrian Mititelu: „Domnul Moraru, fiți mai calm”
  • Moraru: „Domnul Mititelu, nespecialiști, așa cum suntem, ne facem treaba. Vă oferim prilejul să vă exprimați un punct de vedere”.
  • Mititelu: „Vă faceți treaba, adică să dezinformați”
  • Moraru: „De 20 de ani aud chestia asta, lăsați-mă în pace că dezinformăm! Dumneavoastră ce faceți? Sunteți mai obiectiv decât mine? Credeți că puteți fi mai obiectiv când e vorba despre clubul dumneavoastră?”
  • Mititelu: „Eu așa cred!”
  • Moraru: „Cum puteți crede așa ceva? Sunteți implicat 100% într-un club și credeți că sunteți mai obiectiv decât mine, care nu sunt implicat!”

Ulterior, Mititelu a susținut că suporterii puteau fi evacuați, astfel încât meciul să continue în lipsa lor și a scandărilor xenofobe:

„Conform regulamentului și a Legii 4, evacuarea se putea face fără probleme. Acest domn (n.r. – Marius Avram) nu cunoaște regulamentul, vorbește din povești de Petre Ispirescu. Eu vorbesc din regulamente.

Legea 4 prevede posibilitatea aceasta pentru orice gest care contravine legii. Scandările xenofobe, rasiste, intră în această categorie. Iar domnul spune că nu se poate. Eu vă spun că se poate 100%.

Evacuarea era o chestiune foarte simplă. Era la dispoziția degetului mic al domnului Dioszegi să spună că vrea evacuarea. Iar în 5 minute se făcea evacuarea!”

Adrian Mititelu: „Îmi puneți pumnul în gură!”

În acel moment, Moraru a izbucnit din nou:

„A cui? A patronului echipei gazdă? Stăm la mâna patronului echipei gazdă, la degetul lui pentru a aplica un regulament? Domnul Mititelu, vedeți ce vorbiți? Nu, nu depindem de patronul echipei gazdă! Ar trebui să depindem de regulamente!”

Mititelu a replicat tăios: „Nu mă lăsați să vorbesc! Încercați acum să-mi puneți pumnul în gură? Reformulez: era la îndemâna organizatorului să emită un ordin de evacuare. Există o prevedere în regulamentul FRF, în Legea 4. Vă spun 100%, vă dau cuvântul de onoare. Am citit foarte bine regulamentul, vă vorbesc în cunoștință de cauză. Vă spun chestiuni din lege, nu din povești, cum vorbesc alții pe acolo”.

Atunci a intervenit și cel vizat, Marius Avram: „Ați înțeles greșit, nu am spus că nu se poate evacua”.

„Ați zis că se poate evacua numai în cazuri grave. Nu există așa ceva, o asemenea formulare”, a răspuns Mititelu.

Ce spune regulamentul invocat de Adrian Mititelu

Art. 9 din Legea 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în cadrul competițiilor sportive, spune în felul următor:

Evacuarea din arena sportivă a unui grup de participanţi, în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive, se face, după caz, la dispoziţia prefectului sau a reprezentantului acestuia ori la solicitarea responsabilului de ordine şi siguranţă al organizatorului, care cere, în scris, intervenţia forţelor de ordine.

Vicepreședintele lui Sepsi OSK, Dávid Kertész, spune însă că doar observatorul jocului, Octavian Goga (n.r. – vicepreședintele FRF), putea cere Jandarmeriei evacuarea spectatorilor din stadion, după ce arbitrul a trimis echipele la vestiare pentru 10 minute, ca penultim avertisment împotriva scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.

„A fost un meci considerat de risc mediu. Așa că în absența Prefectului, doar observatorul poate solicita evacuarea suporterilor din stadion. Responsabilul nostru de ordine și securitate nu poate decide așa ceva, ar fi fost un exces de zel să o facă. Jandarmeria ne-a cerut să-i identificăm pe suporterii Craiovei, de pe camerele de supraveghere”, a explicat Kertész.

VIDEO: Sepsi OSK – FCU Craiova, oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Mai multe știri despre scandalul de la Sepsi OSK – FCU Craiova: 

De ce nu s-a cerut evacuarea fanilor FCU Craiova? „Doar el putea cere Jandarmeriei evacuarea fanilor xenofobi, dar poate n-a avut interesul”

Un fan FCU Craiova a explicat cum au intrat ultrașii pe stadion: „Am venit cu un autocar, escortat de 10 echipaje de poliție”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 341 | Ucraina anunţă ca va investi 545 de milioane de dolari în… – Libertatea
Next post Lenovo a prezentat soluțiile hardware, software și de servicii destinate mediului educațional – Gadget.ro