Președintele Ucrainei dezvăluie când crede că vor începe discuțiile de pace cu Rusia – STIRILEPROTV.RO

Volodimir Zelenski a fost întrebat de Sky News despre perspectiva unor discuții de pace cu Vladimir Putin.

Președintele Ucrainei a subliniat condițiile în care crede că vor începe negocierile.

„Rușii nu vor discuții și acesta a fost atitudinea și înainte de invazie”, a spus Zelenski.

„Așa a decis președintele Putin. Sunt convins că Ucraina este doar primul pas pentru el. Sunt convins că duce un mare război. Sperăm că odată ce Rusia își va retrage trupele înapoi pe teritoriul lor, ei își vor recunoaște marile greșeli și va exista un nou guvern în Federația Rusă. Suntem vecini. Abia atunci vom rezolva această situație. Atunci, probabil, vor fi posibile discuţii”, a mai adăugat Zelenski.

La câteva ore după ce a primit tancuri, Zelenski cere avioane și rachete cu rază lungă de acțiune

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut miercuri aliaţilor săi occidentali rachete cu rază lungă de acţiune şi avioane de luptă, după unda verde de la Washington şi Berlin pentru trimiterea de tancuri grele Kievului, informează AFP.

Citește și

„Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria şi trimiterea de avioane de luptă”, a îndemnat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, postat pe reţelele de socializare.

Liderul ucrainean a spus că şi-a repetat cererea într-un dialog telefonic cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

De asemenea, Volodimir Zelenski a mulţumit încă o dată preşedintelui american Joe Biden pentru tancurile Abrams şi cancelarului german Olaf Scholz pentru că au dat undă verde miercuri trimiterii de tancuri de luptă Leopard 2 Ucrainei, o premieră de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Spania este de acord să trimită Ucrainei tancuri Leopard, dar mai întâi trebuie să le repare – Digi24
Next post „Pleacă Darius Olaru de la FCSB în această iarnă?” Anunțul făcut de Victor Becali – DigiSport