Președintele Croației: „Crimeea nu va mai face niciodată parte din Ucraina” – Digi24

„Crimeea nu va mai face parte niciodată din Ucraina”, a spus luni președintele Croației, Zoran Milanović, care a criticat țările occidentale pentru că vor furniza Ucrainei tancuri grele și alte arme, relatează Reuters.

Adresându-se reporterilor din Zagreb, Milanović a spus că este „împotriva trimiterii oricăror arme letale” la Kiev, argumentând că furnizarea de arme Ucrainei doar „prelungește războiul”.

Sprijinul militar occidental pentru Ucraina „este profund imoral pentru că nu există o soluție (la război)”, a spus el, adăugând că sosirea tancurilor germane în Ucraina nu va face decât să apropie Rusia de China. Referindu-se la Crimeea, peninsula Mării Negre capturată și anexată de Rusia în 2014, el a spus: „Este clar că Crimeea nu va mai face parte niciodată din Ucraina”.

Milanovic a adoptat o atitudine anti-UE de când a fost ales inițial în 2019 drept candidat liberal de stânga și și-a aliniat politicile cu cele ale premierului Ungariei, Viktor Orbán, și ale liderului secesionist sârb bosniac Milorad Dodik.

Deși postul prezidențial este în mare parte ceremonial în Croația, Milanovic este oficial comandantul suprem al forțelor armate.

În ultimele luni, el s-a opus deschis aderării Finlandei și Suediei la NATO, precum și antrenării trupelor ucrainene în Croația, ca parte a ajutorului UE pentru Kiev.

Editor : Loredana Bancăș

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Lenovo a prezentat soluțiile hardware, software și de servicii destinate mediului educațional – Gadget.ro
Next post Un oraș minier este noul punct fierbinte pe frontul de est. Rusia mută masiv trupe la granița cu Ucraina – Digi24