Netanyahu anunță că „suspendă” planul de reformă în justiție care a scos mii de israelieni în stradă – Digi24

Controversatul plan de reformă al prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, va fi suspendat până la următoarea sesiune parlamentară, după ce a generat o mișcare de protest fără precedent în societatea israeliană, scrie CNN.

Anunțul a fost făcut de partidul ministrului pentru securitate națională, Itamar Ben Gvir. Proiectul de lege urmează să fie suspendat până la începutul viitoarei sesiuni parlamentară, se arată într-un comunicat oficial.

Ulterior și Netanyahu s-a adresat țării, spunând că este „conștient de tensiuni” și că „ascultă de popor”, dar că nu are nicio intenție să renunțe la controversatul său plan.

El a confirmat că votul pentru lege va fi amânat până după vacanța parlamentară din aprilie pentru „a da șansa unei dezbateri reale”.

Premierul israelian a insistat că reforma pe care o propune este „necesară”.

Luni, o grevă generală a paralizat întreaga țară iar protestatarii au umplut străzile și centrele orașelor cerând renunțarea de către guvern la controversata lege.

Totuși, guvernul lui Netanyahu nu renunță. Ben Gvir a anunțat că reforma justiției urmează să treacă prin votul parlamentului, însă în perioada sesiunii de vară.

„Angajamentul premierului Benjamin Netanyahu este ca legea să fie adusă în fața Knesset-ului pentru aprobare în următoarea sesiune, dacă nu se ajunge la alt acord până la vacanță”, a insistat Ben Gvir.

Decizia vine după ce inclusiv președintele țării, care avertizase, anterior, cu privire la posibilitatea eruperii unui război civil, a cerut guvernului să renunțe la proiectul de reformă. 

Sesiunea de vară a parlamentului israelian durează din 30 aprilie până în 30 iulie.

Editor : Adrian Dumitru

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post UE a votat interzicerea motoarelor cu motorină și benzină, dar și a hibridelor – Antena 3 CNN
Next post Schimbările care pot apărea în echipa României, la meciul cu Belarus – DigiSport