Vladimir Putin a vrut să transmită un mesaj după terminarea Mondialului: „Au creat o adevărată sărbătoare” – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat marti, 20 decembrie 2022, 10:14 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 11:06

Aflat într-o vizită oficială la Minsk, capitala Belarusului, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut să le transmită un mesaj finalistelor Campionatului Mondial, Argentina și Franța. 

Putin a vizitat Belarusul pentru prima oară în ultimii trei ani, participând la o conferință de presă alături de dictatorul Aleksandr Lukașenko. Președintele Rusiei a vorbit despre temerile Ucrainei că Belarusul s-ar putea implica în invazia declanșată de Putin în țara vecină, dar n-a ocolit nici finala Argentina – Franța, câștigată de „pume” la loteria loviturilor de departajare.

Mesajul lui Vladimir Putin, după finala Argentina – Franța: „Au creat o adevărată sărbătoare”

Trebuie să mulţumesc ambelor echipe pentru acest joc strălucitor. Au creat o adevărată sărbătoare pentru suporteri, luptând cu demnitate până în ultima secundă”, a spus Putin, în cadrul conferinței de presă de la Minsk.

Duminică seara, la scurt timp după terminarea finalei, președintele Rusiei l-a contactat telefonic pe Alberto Fernandez, omologul său argentinian. Informația a fost făcută publică de „aghiotantul” Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Vladimir Putin tocmai a vorbit la telefon cu președintele argentinian Alberto Fernandez și i-a transmis felicitări pentru succesul Argentinei”. 

Rusia e exclusă din lumea fotbalului

Naționala Rusiei nu a participat la Campionatul Mondial din Qatar, fiind exclusă de FIFA înaintea barajului pe care trebuia să-l dispute în primăvară, ca o consecință a invaziei rusești din Ucraina. 

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit de orașul Sankt-Petersburg. Tototdată, echipele rusești de club sunt excluse din cupele europene pe termen nelimitat.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial: 

VIDEO+FOTO Cupa Mondială a ajuns în Argentina! Nebunie pe străzi, Messi &co. întâmpinați de zeci de mii de oameni

SPECIAL GSP Lionel Messi, cel mai mare din toate timpurile » Gazeta a realizat o analiză a celor mai importanți 6 fotbaliști din istorie, iar concluzia e una singură: „Puricele” e GOAT

SPECIAL GSP Diego și Leo, zeii purtați pe umeri » Povestea celor mai frumoase fotografii ale Argentinei: „M-am trezit față în față cu el. O conexiune instantanee”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Vladimir Putin a dat verdictul, a doua zi după finala Cupei Mondiale 2022 – DigiSport
Next post FC Barcelona dă lovitura pe piața transferurilor! Precontract cu un campion mondial – DigiSport