VIDEO Ucrainenii par să fi atacat iar regiunea rusă Belgorod. Ce spun autoritățile locale – HotNews.ro

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite duminică în regiunea Belgorod din sudul Rusiei, situată în apropiere de granița cu Ucraina, după lovituri ucrainene, a declarat guvernatorul regiunii.

Urmările exploziei din BelgorodFoto: Captura Twitter

„Sistemul nostru de apărare antiaeriană a fost activat deasupra Belgorodului și a regiunii Belgorod”, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov. „Se știe despre patru persoane care au fost rănite. Echipe medicale le duc la spital”, a spus el inițial.

  • UPDATE 15:12 Noi declarații ale lui Gladkov, care a spus că o persoană a fost ucisă duminică și alte cinci au fost rănite de loviturile ucrainene. El a afirmat că loviturile au vizat Belgorod, capitala regională, rănind patru persoane, precum și un district din apropiere, unde „din păcate există un mort și un rănit”. Ferestrele mai multor clădiri au fost sparte și 14 case au fost avariate, a adăugat guvernatorul. (AFP)

Trei martori au declarat pentru Reuters că explozii puternice au fost auzite duminică în oraș.

Potrivit unor informații de pe rețelele de socializare ar fi fost lovită „o fermă de păsări”. Într-un clip postat online este văzut un bărbat în uniformă militară la locul unde a avut loc o explozie:

Un alt clip postat online, filmat dintr-un bloc din orașul Belgorod, arată un nor mare de fum în depărtare:

Belgorod este una dintre regiunile din sudul Rusiei unde obiective precum depozite de combustibil și muniție au fost zguduite de explozii după ce Moscova a declanșat „operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post FIFA a validat lista arbitrilor români pentru competiţiile internaţionale din 2023. Cine ne va reprezenta… – SPORT.RO
Next post FC Argeș – CS Mioveni 2-2. Dramatism în Trivale în etapa cu numărul 21 a Ligii 1 – DigiSport