VIDEO Forțele Speciale ucrainene au publicat o filmare dură cu lichidarea unei poziții rusești pe timp de noapte – HotNews.ro

Forțele Speciale ale Ucrainei au publicat o înregistrare video cu imagini dure care arată cum au atacat pe timp de noapte și lichidat o poziție a invadatorilor ruși din apropierea orașului Bahmut, relatează Ukraîinska Pravda.

Soldati ucraineniFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Înregistrarea video arată cum soldații ruși aflați în tranșee sunt loviți cu focuri de mortiere sau artilerie de calibru mic înainte de a fi flancați de trupele speciale ale Ucrainei care deschid la rândul lor focul.

Dramatismul imaginilor este amplificat de faptul că acestea au fost filmate cu infraroșu pe timp de noapte, lucru care a surprins cum soldații ruși sunt sfârtecați de focurile de armă.

ATENȚIE! Imagini cu impact emoțional puternic:

Lipsa de ripostă vizibilă a soldaților ruși pare să sugereze de asemenea că aceștia nu erau dotați cu echipamente de vedere pe timp de noapte, spre deosebire de atacatori.

O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare înspre sfârșitul lunii decembrie a surprins de asemenea că unii dintre soldații Moscovei nu au primit nici măcar uniforme de iarnă, spre deosebire de militarii ucraineni care le-au luat cu asalt poziția și i-au capturat.

Razie a Forțelor Speciale ucrainene în apropierea Bahmut

Forțele Speciale ale Ucrainei afirmă că noua înregistrare cu lichidarea tranșeelor rusești a fost filmată în vecinătatea orașului Bahmut din regiunea Donețk, fără a preciza locul exact unde a fost surprinsă, lupte grele fiind duse aici pentru mai multe localități din jurul orașului strategic.

Trupele ucrainene afirmă că în urma atacului au fost uciși 13 soldați ruși și că alți 5 au fost luați prizonieri, acestora acordându-li-se îngrijiri medicale.

Forțele Speciale ale Kievului mai notează că, înainte de acest atac, poziția în cauză a fost controlată anterior de armata ucraineană, dar a fost pierdută ca urmare a atacurilor inamice.

În ultima sa evaluare privind luptele din Ucraina, ministerul britanic al Apărării afirmă că trupele rusești controlează acum probabil cea mai mare parte a orașului Soledar, dar că Bahmutul din apropiere nu va putea fi cucerit prea curând.

Soledar se află la 10 km nord de Bahmut, a cărui capturare continuă probabil să fie principalul obiectiv operațional imediat al Rusiei.

Este foarte probabil ca acțiunea Rusiei pe axa Soledar să fie un efort de a învălui Bahmut dinspre nord și de a întrerupe liniile de comunicații ucrainene, potrivit aceleiași surse.

Urmărește ultimele evoluții din a 321-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Document important semnat de liderii NATO și UE: „Putin a vrut să cucerească Ucraina în câteva zile şi să… – Digi24
Next post Este oficial! Peste 40.000 de români au suferit reacții adverse în urma vaccinării COVID – Antena 3 CNN