VIDEO „Bombă ciclonică” în California / Guvernatorul a declarat starea de urgență, locuitorii din San Francisco sunt îndemnați să nu iasă afară – HotNews.ro

​O „bombă ciclonică” afectează statul american California, cu rafale violente de vânt şi ploi torenţiale care riscă să provoace inundaţii în mai multe regiuni în care solul este saturat de apă după alte furtuni recente, relatează AFP și Agerpres.

Ploi torentiale in CaliforniaFoto: Godofredo A. Vasquez / Associated Press / Profimedia Images

Nordul Californiei – regiunea oraşelor San Francisco şi Sacramento – este cea mai în pericol regiune. Autorităţile au lansat alerte multiple şi au avertizat că această furtună este capabilă să se soldeze cu morţi.

Potrivit Serviciului Meteorologic Naţional american (NWS), rafale susceptibile să atingă 110 kilometri pe oră erau aşteptate. Ploi foarte intense s-au abătut asupra zonei, la Golful San Francisco, iar ninsori pe Munţii Sierra Nevada.

Regiunea este îndemnată să se pregătească de „inundaţii mari, drumuri acoperite de apă, alunecări de teren, căderi de arbori, întreruperi ample de curent, o întrerupere imediată a comerţului şi, ceea este cel mai rău, eventuale pierderi de vieţi”, avertizează NWS.

Stare de urgență în California

Guvernatorul statului american, Gavin Newsom, a decretat miercuri starea de urgenţă în vederea unei ușurări a misiunii echipelor de salvatori şi fluidificării reacţiei autorităţilor în caz de incidente.

San Francisco a deschis un Centru de Operaţiuni de Urgenţă.

„Dacă nu aveţi obligaţia să vă aflaţi afară, la San Francisco, evitaţi să ieşiţi pe drumuri”, îndeamnă o reprezentantă a Departamentului Lucrărilor Publice al oraşului, Rachel Gordon.

Barurile şi restaurantele au fost închise încă de miercuri, iar unii angajaţi au fost îndemnaţi să muncească de acasă.

Pompierii din San Francisco au anunţat că au căzut numeroşi arbori şi că inundaţii „minore” au avut loc înainte de venirea centrului furtunii. Mii de saci de nisip le-au fost distribuiţi locuitorilor din zonele cu risc de inundaţie.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Gabi Torje și-a găsit echipă după despărțirea de Farul: semnează cu Genclerbirligi – Gazeta Sporturilor
Next post Reunirea FCSB-ului în imagini. Cine au fost marile ”surprize” de la primul antrenament din 2023 – DigiSport