UPDATE Incidente pe drumul campionilor la Buenos Aires/ Fotbaliștii au fost urcaţi în elicoptere/ Cinci milioane de fani pe străzi la revenirea campionilor mondiali în țară – G4Media.ro

Sute de mii – milioane, după unele estimări – de argentinieni extaziați au inundat marți străzile din Buenos Aires pentru a ovaționa echipa de fotbal a țării câștigătoare a Cupei Mondiale, condusă de Lionel Messi, după ce avionul lor a aterizat în zorii zilei, scrie Reuters.

UPDATE 22:19  Defilarea campionilor mondiali pe străzile din Buenos Aires a fost presărată de incidente, astfel că serviciile de securitate au decis ca jucătorii să fie urcaţi în elicoptere. Peste cinci milioane de argentinieni sunt pe străzile din Buenos Aires, aşteptând autocarul descoperit cu Messi şi coechipierii săi. Însă fanii au încercat să urce în autocar sau chiar au sărit în acesta când trecea pe sub un pod. Ca urmare a acestor incidente, forţele de securitate au decis să-i transporte pe jucătorii cu elicoptere la baza de la Ezeiza. Opt persoane au fost rănite, transmite News.ro.

În jurul prânzului, sute de mii de oameni s-au adunat în centrul orașului Buenos Aires, iar principalele drumuri au fost închise pentru paradă. Oamenii au afișat bannere cu Messi și cu regretata emblemă Diego Maradona, au cântat la instrumente sau s-au urcat pe stâlpii de iluminat sau pe stațiile de autobuz.

„Este o nebunie, este incredibil, este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla în viață”, a declarat Matias Gomez, 25 de ani, un muncitor în metalurgie.

„Este o bucurie enormă să vezi toți acești oameni fericiți, toți împreună, unul cu altul, ținându-se de mână, dându-și îmbrățișări, sărutări. Astăzi suntem cu toții una singură”.

Capitala argentiniană a fost în modul de petrecere de la victoria dramatică asupra Franței în finala de duminică din Qatar, care a ajutat la mascarea problemelor economice din națiunea sud-americană care se luptă cu una dintre cele mai mari rate de inflație din lume.

Sursa foto: Twitter/FIFA World Cup

Victoria, obținută la penalty-uri după un joc furtunos, a făcut ca țara să devină campioană mondială pentru prima dată de când Diego Maradona a ridicat trofeul în 1986 și a treia oară în total. Guvernul a decretat ziua de marți sărbătoare națională pentru a permite fanilor să sărbătorească victoria.

Jucătorii, după ce au petrecut câteva ore la Asociația Argentiniene de Fotbal (AFA) din apropierea aeroportului, au plecat cu un autobuz decapotabil cu pancarte pe care scria „Campioni mondiali” și trei stele pentru a marca triplul de trofee al țării.

Jucătorii au dansat și au aplaudat alături de fanii care au înconjurat autobuzul. Poliția a fost nevoită să rețină oamenii pentru a permite vehiculului să avanseze în călătoria sa lentă spre centrul orașului.

Anterior, Messi, în vârstă de 35 de ani, care și-a consolidat reputația de unul dintre cei mai mari jucători din lume, a trimis un mesaj pe Instagram cu mesajul „Bună dimineața!”, însoțit de o fotografie în care dormea în camera sa din complexul AFA, alături de trofeul de aur.

Messi a declarat că finala – în care Argentina a învins Franța cu 4-2 la penalty-uri, după o remiză sclipitoare de 3-3 după prelungiri – va fi ultimul său meci la Cupa Mondială, deși intenționează să mai joace câteva meciuri pentru echipa națională.

În unele momente, s-a simțit că întreaga țară a petrecut toată noaptea de duminică încoace, în vara emisferei sudice, bucuria victoriei molipsindu-i pe toți, mașinile claxonând în mod regulat în semn de sărbătoare.

„Sunt oameni culcați pe jos care au venit direct de la ultima petrecere pentru a se ridica și a continua să petreacă”, a declarat Elio Maisares, în vârstă de 25 de ani, în timp ce sărbătorea în orașul în care toată lumea și totul era acoperit de alb-albastru al „Albicelestei”.

„Uitați-vă la toate astea, uitați-vă la tot ce este vopsit în albastru deschis și alb. De-a lungul drumurilor, autostrăzilor, toți oamenii susțin Argentina”, a spus el.

„Este cu adevărat impresionant, este unic, ce mod de a plânge. Am plâns azi dimineață, ieri, alaltăieri, nu mai pot să plâng, este incredibil!”.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Cât costă mantia tradiţională arabă pe care emirul Qatarului i-a pus-o pe umeri lui Messi. Vânzările au – STIRILEPROTV.RO
Next post Pariu în direct pe tema viitorului antrenor de la FCSB. Ilie Dumitrescu a spus cine ar ”gestiona vestiarul mai bine decât oricine” – DigiSport