Un fotbalist al naționalei i-a făcut o mărturisire-șoc Părinteleui Vasile Ioana: „Ne-am dus la femei toată noa – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP.RO – Publicat joi, 22 decembrie 2022 19:45 / Actualizat joi, 22 decembrie 2022 20:35

Părintele Vasile Ioana, unul dintre duhovnicii în vogă ai Bucureștiului, apreciat pentru stilul său deschis și modern de a promova religia, a vorbit la podcastul „Profu’ de Sport” despre viața extrasportivă tumultoasă a unora dintre fotbaliștii români, care-l vizitează des pentru a se „lepăda” de păcatele comise în afara terenului. 

Duhovnicul, care a cochetat cu fotbalul în copilărie, dar pe care destinul l-a adus în slujba Domnului și a Bisericii, constată cu regret că nu puține sunt cazurile jucătorilor români care apucă pe căi greșite și-și pun în pericol carierele în detrimentul unor plăceri trecătoare, materiale.

Învățăturile Părintelui Vasile Ioana pentru fotbaliștii români: „Să știi când să te oprești!”

„Sportul îți dă o stare de bine și e bine să ai măsură și-n asta. E la fel ca la o mașină bună. Dacă ai o mașină bună și exagerezi, poți să pierzi totul. Efectiv, trebuie doar să te bucuri, cu măsură, și să știi când să te oprești, pentru că sportul îți dă fie o mândrie că ai câștigat, că ești cel mai tare, că ești cel mai bun…și atunci tu ar trebui să fii smerit și să zici: «Mulțumesc, Doamne, dar nu e despre mine, e despre echipă». 

Și apoi, după meci, să nu exagerezi cu băutura, pentru că acolo este problema, cu ce faci după meci. Dacă te bucuri curat și nu exagerezi…nu e păcat dacă bei un șpriț, două, dar trebuie să te oprești acolo. (…) Și avem cazuri mai multe, voi știți, din lumea fotbalului, nu dăm nume…

„Un „tricolor” i-a făcut o mărturisire-șoc Părintelui Vasile Ioana: „Ne-am dus la femei toată noaptea, am rupt!”

Păstrând, bineînțeles, confidențialitatea jucătorului respectiv, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din Capitală dezvăluie că unul dintre fotbaliști convocați la națională i-ar fi mărturisit în cadrul spovedaniei că, înaintea eșecului cu Armenia din 31 martie 2021, scor 2-3, mai mulți „tricolori” ar fi fost protagoniștii unei escapade furtunoase.

„Știi, măsura este dată de faptul de a ști exact cât să dai, cât să te dai și când să simți când aluneci pe o pantă. Și aici avem două zone: zona trupească, în care poți să aluneci: mâncat mult, băutură, desfrânare. 

Să știi, noi când nu ne-am calificat la Mondiale, la penultima campanie, a venit la mine și mi-a spus un fotbalist, când au jucat în Azerbaidjan, în Armenia, nu mai știu unde am jucat noi (n.r. – face referire la înfrângerea de la Erevan, 2-3).

Mi-a zis: «Părinte, ne-am dus la femei toată noaptea, am rupt!» «Ce-ați rupt, mă? V-ați rupt pe voi, mă, băieți, mă!» Înțelegi? Adică, dacă tu ești sportiv și dacă tu te uiți în cuvântul Bibliei, ce scrie aici, în cuvântul Domnului? Scrie că sportivul joacă după regulile sportului. De asta există cantonamentul, care e ca un post”, a declarat Părintele Vasile Ioana, în cadrul podcastului „Profu’ de Sport”.

Un „tricolor” i-a făcut o mărturisire-șoc Părintelui Vasile Ioana: „Ne-am dus la femei toată noaptea, am rupt!” » S-a întâmplat înaintea unui meci din penultima campanie!

România a pierdut partida de la Erevan cu Armenia, scor 2-3 / FOTO Reuters

Eu cred că e de lucru pentru a avea o generație de oameni care să ajungă din nou sus. Va trebui să avem întâi oameni care să fie conștienți că dacă Dumnezeu a pus în tine un dar și ești un bun atacant, trebuie să nu mai ai alte valori. 

Dar dacă tu vrei să ai și două amante, și nevastă, și copii, și mașini, și vilă, și prieteni, și băute, și grătare, nu mai încape și performanța! Despre asta e vorba!

– Părintele Vasile Ioana

Rădoi era bulversat după meci: „Mi-e imposibil să înțeleg la ce altceva se gândesc jucătorii decât la fotbal atunci când sunt în teren”

Naționala era antrenată în acel moment de Mirel Rădoi, iar partida cu armenii conta pentru preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Era abia al treilea meci al campaniei pe care „tricolorii” aveau s-o termine pe locul 3, sub Germania și Macedonia de Nord. România a condus cu 2-1 – „dublă” Cicâldău – însă armenii au întors scorul și s-au impus cu 3-2. 

Mirel Rădoi și-a criticat dur elevii la finalul partidei din Armenia, fiind pentru prima dată când tehnicianul apela la un astfel de discurs public. 

„Mi-e imposibil să înțeleg la ce altceva se gândesc jucătorii decât la fotbal atunci când sunt în teren. Parcă nu mai știau fotbal”, s-a plâns selecționerul Mirel Rădoi, la finalul acelui meci.

Părintele Vasile Ioana, despre spovedaniile sportivilor: „Infidelitate, vedetism, abuz serios de băutură”

Duhovnicul relatează care sunt cele mai frecvente probleme care-i frământă pe sportivii români în timpul spovedaniilor.

„Am avut experiența să spovedesc sportivi minunați, fotbaliști, spovedesc oameni de sport, din toate sporturile. Și observ, nu dau nume, dar observ că apare infidelitatea în cupluri, apare, din păcate, vedetismul, adică numai el sau numai ea contează și ceilalți sunt mult mai jos. Apare focusarea doar pe un aspect al vieții și ignorarea celorlalte aspecte ale vieții de familie. 

(…) Vin cu probleme personale. Mulți dintre ei, mă refer la sportivi, au neveste care-i înșală. Ei înșiși înșală, am probleme mari de infidelitate, am probleme de abuz serios de băutură, am probleme de lăcomie. Vin cu probleme de relaționare, conflicte între ei, certuri”, a mai spus acesta, în dialogul cu Cătălin Țepelin. 

FOTO / Părintele Vasile Ioana, în diverse ipostaze

Părintele Vasile Ioana / Sursă foto: FOTO: Cristi Preda (GSP)

Citește și alte știri din podcastul „Profu’ de Sport”:

EXCLUSIV // VIDEO „A fost un semn!” » Mihai Neșu, despre minunea trăită imediat după ce s-a întors de pe Muntele Athos: „S-a întâmplat ceva instantaneu”

VIDEO // EXCLUSIV Lui Mihai Neșu i-au dat lacrimile când a vorbit despre MM Stoica: „Sfatul lui m-a salvat”

INTERVIU Mihai Neșu, la episodul #8 din podcastul „Profu’ de Sport” » Despre sport și viață, despre credință și acceptare: „Am fost foarte supărat pe Dumnezeu. Dar apoi am realizat că totul are un sens. Și acum trăiesc cea mai fericită perioadă a vieții mele”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Bombă în Liga 1! A băgat 8 milioane de euro în fotbalul românesc și acum… – Prosport
Next post Hermannstadt, sancționată cu 9 puncte! Sibienii, aruncați din play-off direct în ”hora retrogradării” – DigiSport