Un atac ucrainean cu dronă a întrerupt temporar alimentarea cu energie electrică într-o regiune din Rusia – G4Media.ro

Un atac cu dronă ucrainean a avariat o instalaţie electrică din sud-vestul regiunii ruseşti Briansk, la graniţa cu Ucraina, întrerupând curentul electric timp de câteva ore, a declarat luni guvernatorul regional, relatează Reuters.

„Un atac cu drone ucrainene a avut loc în această dimineaţă asupra districtului Klimovski”, a declarat Aleksandr Bogomaz pe Telegram.

„Ca urmare a atacului, o instalaţie de alimentare cu energie electrică a fost avariată”, a anunţat guvernatorul.

Aproximativ 12 ore mai târziu, Bogomaz a anunţat că alimentarea cu energie electrică din district a fost complet restabilită.

Rusia şi-a intensificat, la rândul său, în ultimele zile atacurile cu drone asupra Ucrainei, inclusiv asupra capitalei Kiev, după ce de luni de zile i-a vizat infrastructura energetică civilă. Rusia foloseşte drone „kamikaze”cumpărate din Iran pentru aceste lovituri. Ucraina, care spune că astfel de atacuri sunt crime de război, intenţionează să-şi construiască, la rândul ei, propria flotă de drone.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Rusia confirmă atacul de Anul Nou, de la școala din Makiivka, și anunță 63 de morți. Forțele… – Libertatea
Next post Samsung ne-a pregătit un laptop Ultra pentru 2023; Cum arată Galaxy Book3 Ultra – Mobilissimo.ro