Ucrainenii recunosc că au încercat să îl ucidă pe principalul comandant al armatei lui Putin. SUA s-au opus – Digi24

Oficialii de la Kiev au recunoscut oficial că forțele ucrainene au încercat să îl ucidă pe șeful Statului Major General al Armatei Federației Ruse, Valeri Gherasimov. Informația privind tentativa de asasinat asupra comandantului rus a fost făcută publică de The New York Times, care a dezvăluit că Statele Unite s-au opus planului pus la cale de Ucraina.

Aleksei Arestovici, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a comentat informațiile din NYT. Potrivit acestuia, tentativa de asasinat a avut loc în a doua jumătate a lunii aprilie, sau în mai, la Izium, regiunea Harkov.

Autoritățile ruse nu au anunțat vizita generalului Gherasimov în acest oraș.

„Să descoperim un secret teribil. Gherasimov era în Izium și l-am lovit. S-a întâmplat”, a spus Arestovici pe canalul YouTube Feigin Live (Mark Feigin este un fost avocat rus și activist pentru drepturile omului, inclus în registrul agenților străini în Federația Rusă), potrivit Kommersant.

Kievul „a lovit sediul”, unde s-a aflat Gherasimov, dar generalul „a reușit să plece puțin mai devreme”, a adăugat Arestovici.

NYT a publicat vineri, pe 17 decembrie, un articol despre o tentativă de asasinat asupra șefului Statului Major General rus. Ziarul nu a precizat exact unde plănuia să meargă acesta și dacă a vizitat până la urmă acel loc.

Potrivit interlocutorilor publicației, Washingtonul știa de vizită, dar oficialii americani au ascuns mai întâi informațiile de oficialii de la Kiev, iar când au aflat despre planurile acestora de atac, au încercat să îi descurajeze.

 

Editor : I.C

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Petrolul – U Craiova 1948 1-1. ”Lupii galbeni” au avut gol anulat și au jucat în inferioritate numerică pe final – DigiSport
Next post CSM București – Vipers Kristiansand 27-24, în grupele Champions League. ”Tigroaicele” iernează pe primul loc în grupă – DigiSport