Ucraina contraatacă. Armata ucraineană a distrus cu rachete HIMARS mai multe baze ale Rusiei din teritoriile – STIRILEPROTV.RO

Armata ucraineană a lansat sâmbătă noapte un amplu atac cu rachete asupra mai multor baze militare rusești din teritoriile ocupate.  

Au fost vizate două aeroporturi din Crimeea, dar și o cazarmă din orașul Melitopol. Acolo se află un complex turistic, unde ar fi fost cazați militari din gruparea paramilitară Wagner, dar și ceceni din trupele de elită ale lui Ramzan Kadîrov.

Presa de la Moscova a admis atacul, dar a anunțat că numai doi militari și-ar fi pierdut viața în bombardament, în timp ce ucrainenii susțin că ar fi vorba despre câteva sute.

Ucrainenii au lansat, peste noapte, atacuri masive cu rachete asupra mai multor baze rusești din peninsula Crimeea și din regiunea Zaporojie.

În orașul Melitopol, centru logistic important pentru ruși, o bază militară instalată într-un complex turistic a fost distrusă într-un atac cu rachete HIMARS.

Citește și

Localnicii au raportat cel puțin 10 explozii puternice și, potrivit oficialilor ucraineni, numărul victimelor e de ordinul sutelor. Răniții au fost trimiși către Crimeea, pentru că spitalele din oraș sunt pline.

Alte atacuri ale ucrainenilor au avut loc în Crimeea, unde au fost vizate aeroporturile militare Saki și Belbek de lângă Sevastopol, dar și alte baze din Simferopol, Yalta și din orașul Dzankoy au fost lovite de rachete.

Puși în fața atacurilor tot mai îndrăznețe ale ucrainenilor asupra bazelor rusești, propagandiștii Kremlinului par să admită că armata rusă nu e capabilă să ofere protecție antiaeriană împotriva rachetelor ucrainene.

Propagandiști ruși: ”Sistemul de protecție antiaeriană a fost întărit în jurul acestor baze, dar este imposibil să rezolvăm problema-cheie de a crea o apărare integrată în toată țara, într-un timp atât de scurt.”

Război în Ucraina. Pe frontul de est, rușii continuă asalturile

 

Pe frontul de est, rușii continuă asalturile împotriva liniilor defensive ale ucrainenilor din jurul orașului Bahmut, bombardat încontinuu de mai bine de 6 luni.

Eforturile uriașe ale unităților ruse, care încearcă să spargă frontul și să cucerească orașul, arată determinarea Kremlinului de a obține o victorie aici, cu orice preț. Ar însemna un prim pas înainte după luni întregi de înfrângeri suferite pe toate fronturile din Ucraina. Pentru oamenii care au mai rămas aici, fiecare zi e un coșmar.

Reporter: Cum e viața în Bahmut?
Locuitor din Bahmut: ”Foarte dificilă. Foarte dificilă. Imposibilă. E frig, nu avem pături. E rău. Înghețăm… sunt doar 3-5 grade înăuntru. Așteptăm la coadă să primim o sobă. Ne-au spus să ne trecem numele pe o listă și să așteptăm. Când o să se termine…? Dumnezeule…”

Norocul oamenilor stă în câțiva voluntari care încearcă să le aducă alimente și cele necesare ca să supraviețuiască.

Locuitor din Bahmut: ”Suntem în epoca de piatră. E groaznic să trăim așa în secolul 21. Și nimeni de pe lume nu ne ajută… cum se poate una ca asta?”

Rușii au atacat, la rândul lor, mai multe orașe din sudul Ucrainei cu drone kamikaze, de producție iraniană.

Zece dintre ele au fost distruse în aer de apărarea antiaeriană ucraineană, dar câteva au apucat să lovească ținte din orașele Herson, Nikolaev și Odesa.

În total, în aceste regiuni sunt peste 1,5 milioane de oameni care au rămas fără energie electrică, potrivit autorităților de la Kiev.

În acest timp, continuă valul de incendii inexplicabile care au lovit obiective și instituții din Rusia, în ultimele luni.

Sâmbătă, Muzeul de Artă Pușkin din Moscova a luat foc. Un pompier a fost rănit după ce un acoperiș s-a prăbușit peste el.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post „Plec și mâine!” E anunțul momentului! Cosmin Olăroiu, dispus să revină în Europa. Pune o singură condiție… – SPORT.RO
Next post Din cauza bombardamentelor, 1,5 milioane de oameni din regiunea Odesa nu au curent. Autoritățile nu… – Libertatea