Turiștii greci din autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii vor să dea în judecată statul… – Digi24

Călătorii din autocarul implicat în accidentul de la Pasajul Unirii din Capitală vor dreptate în instanță. Mai mulți turiști greci au anunțat că dau în judecată statul român pentru pagubele pe care le-au suferit în urma accidentului.  

Mai mulți turiști greci au anunțat pentru presa elenă că vor să dea în judecată statul român, dar și cele două agenții de turism – cea care le-a organizat vacanța și cea care a fost subcontractant pentru autocar.

Alexandru Mateescu, avocatul șoferului grec, a declarat la Digi24 că atunci când vor deveni părți civile, părțile vătămate pot formula mai multe cereri.

„Se vor putea îndrepta contra șoferului, contra agențiilor de turism, contra proprietarului autocarului sau contra autorităților române care au răspunderi cu privire la drumuri, la amenajarea pasajului sau la accesul în pasaj.

Despăgubirile pot viza suferințele, pierderile materiale, gradul de afectare morală a fiecăruia”, a explicat avocatul, care a adăugat că aceste plângeri vor putea fi depuse la organele de anchetă.

„Sunt toate premisele ca ei (pasagerii – n.r.) să își poată exercita drepturile conform legislației penale române și legislației europene”, a afirmat avocatul.

Potrivit lui Mateescu, autocarul implicat în accident este la dispoziția autorităților române – Parchet, Poliție, institutul de cercetare – pentru toate investigațiile.

„Autocarul trebuie păstrat în custodie în bune condiții”, a spus el. Avocatul a adăugat se dorește o expertiză, care însă „va dura”. Data va fi fixată după sărbători.

Accidentul s-a produs în 23 decembrie, la intrarea în Pasajul Unirii. Un autocar cu 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat. Un bărbat a murit, iar o femeie a ajuns la spital.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Șoferul grec va fi audiat în Grecia. El a declarat că nu și-a dat seama că limitatorul de viteză este atât de jos.

Presa din Grecia spune că autocarul a pornit la drum cu doi șoferi, dar unul a făcut toxiinfecție alimentară și a coborât la Salonic, iar celălalt șofer a condus singur timp de 16 ore. 

Editor : G.M.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Trei copii au supraviețuit 55 de ore într-o mașină încinsă după un accident grav în care le-au murit… – Digi24
Next post Guardiola s-a dus direct la Grealish după Leeds – Manchester City. Ce i-a spus celui mai scump britanic din istorie – DigiSport