„Trupele noastre vor intra cu armele în mână”. Ucraina spune că va recupera Crimeea „prin forță și… – Digi24

Ucraina va elibera peninsula Crimeea ocupată de ruși printr-o combinație de forță militară și diplomație, a declarat Kirilo Budanov, șeful Direcției de Informații a Ucrainei, potrivit de The Kyiv Independent. 

„Nimic nu se va întâmpla fără forță. Trupele noastre vor merge acolo cu armele în mână”, a spus Budanov. El a adăugat că Ucraina va recupera toate teritoriile ocupate de Rusia.

„Ucraina este o țară recunoscută la granițele anului 1991 și cine nu este de acord cu acest lucru nu este de acord cu ordinea mondială care există de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și cu principiile ONU”, a declarat șeful spionajului militar ucrainean.

Budanov a mai spus că nu se așteaptă la o schimbare fundamentală pe frontul ucrainean în timpul iernii, deoarece „Rusia se află în prezent într-o fundătură”.

Trupele ruse nu au un succes deosebit în Bahmut, regiunea Donețk – singura zonă în care Rusia desfășoară în prezent o ofensivă.

În ceea ce privește atacurile rusești cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, Budanov a remarcat că Rusia efectuează astfel de lovituri mai rar decât a făcut-o înainte, din cauza „scăderii rapide” a arsenalului său de rachete.

„Industria lor nu este capabilă să acopere cantitatea pe care o consumă. În ciuda tuturor eforturilor lor”, a spus Budanov.

După declarațiile făcute de șeful spionajului militar ucrainean, rușii au transmis că recuperarea Crimeei de către ucraineni este un scenariu mai puțin realist decât cucerirea Kievului de către ruși.

Editor : Robert Kiss

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post NU Haaland, NU Mbappe! Celebrul Zamorano spune că altul e atacantul momentului: „E singurul complet” – Gazeta Sporturilor
Next post Transferul bombă al începutului de an 2023: Denis Alibec, ca și vândut de Farul! Gică… – Prosport