Statele UE nu s-au înțeles asupra noului pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Ce subiect a creat… – Digi24

Statele membre ale Uniunii Europene nu au reuşit să se pună de acord asupra celui de-al nouălea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei în discuţiile care au avut loc miercuri noapte, afirmă diplomaţi europeni, în contexul reuniunii de joi a liderilor UE la Bruxelles, pentru ultimul lor summit din acest an.

Ţările UE s-au apropiat de un acord la negocierile de miercuri, dar Polonia şi alte câteva state au în continuare obiecţii, a declarat pentru Reuters un diplomat european, adăugând că un nou draft ar urma să fie disponibil joi seară.

Noile sancţiuni împotriva Moscovei au fost blocate de dezacordul privind o eventuală decizie a UE de a facilita exporturile de îngrăşăminte ruseşti prin porturile europene, chiar şi în cazul în care companiile producătoare ar fi deţinute de oligarhi ruşi aflaţi pe lista neagră, potrivit Agerpres.

Unele state spun că restricţiile UE ar reprezenta o ameninţare pentru securitatea alimentară a ţărilor în curs de dezvoltare, în timp ce altele afirmă că o relaxare le-ar permite oligarhilor ruşi să deţină afaceri cu îngrăşământ pentru a ocoli sancţiunile comunitare împotriva lor.

Un diplomat din UE a spus că Polonia şi ţările baltice le-au transmis celorlalţi membri că se înşală dacă cred că o relaxare în privinţa îngrăşămintelor ruseşti nu ar fi exploatată ca o fisură de oligarhi.

Unele ţări membre vor ca Programul Alimentar Mondial să se implice în autorizarea exporturilor de îngrăşământ către ţările care au nevoie de acesta.

Editor : B.P.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post David Popovici, la 7 sutimi de medalie în finala CM de la 100 metri liber! Fără șansă în fața marelui rival… – SPORT.RO
Next post Victor Pițurcă: „E o situație penibilă la FCSB!” – Gazeta Sporturilor