Spania și-a anunțat noul selecționer, la nici o oră de când oficializase despărțirea de Luis Enrique! – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat joi, 08 decembrie 2022, 13:43 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 14:34

Luis Enrique, 52 de ani, a fost demis de la cârma naționalei Spaniei. Federația de la Madrid a făcut anunțul oficial în urmă cu puține momente ♦ La nici o oră distanță, Spania a anunțat noul selecționer: Luis de la Fuente (61), promovat de la U21.

UPDATE, ora 14:30. Luis de la Fuente, noul selecționer al Spaniei

„RFEF l-a ales pe Luis de la Fuente pentru funcția de selecționer. Directorul sportiv Jose Francisco Molina a transmis președintelui Luis Rubiales un raport în care recomandă alegerea lui Fuente, până acum antrenor la U21, pentru a conduce Spania în noua etapă care începe după Campionatul Mondial”, a precizat Federația Spaniolă.

De la Fuente cunoaște foarte bine nucleul actualei primei reprezentative, a lucrat cu 80% dintre jucătorii prezenți la Campionatul Mondial.

Luis de la Fuente le-a antrenat în carieră pe Portugalete, Aurrera, Athletic Bilbao și Alaves. În anul 2013 a preluat postul de selecționer al naționalei U19 a Spaniei. În 2018 a făcut un pas înainte, la U21, alături de care a cucerit titlul european în 2019. De la Fuente a fost și pe banca echipei olimpice a Spaniei, medaliată cu argint la Tokyo.

PORTUGALIA Scandal în cantonamentul Portugaliei! » Furios pe selecționer, Cristiano Ronaldo a amenințat că pleacă de la Mondial

Știrea inițială: Spania l-a dat afară pe Luis Enrique

„Corpul tehnic al Federației i-a trimis președintelui un raport în care s-a constatat că trebuie început un proiect nou la echipa națională, cu scopul de a continua creșterea realizată în ultimii ani mulțumită muncii făcute de Luis Enrique și de colaboratorii săi”, este anunțul RFEF.

Spania și-a anunțat noul selecționer, la nici o oră de când oficializase despărțirea de Luis Enrique!

Luis Enrique nu mai e selecționerul Spaniei

Luis Enrique era din iulie 2018 selecționerul Spaniei. El a făcut o pauză în 2019, din cauza problemelor de sănătate ale fiicei sale, care a murit la numai 9 ani.

Sub comanda lui Enrique, Spania s-a oprit în semifinale la Euro 2020, fiind eliminată de Italia la penalty-uri. Tot la lovituri de departajare a fost eliminată și la acest Mondial, 0-3 cu Maroc.

45 de meciuria rezistat Enrique pe banca Spaniei, înregistrând 25 de victorii, 11 remize și 9 eșecuri

Luis Enrique: „Trebuie să iau cea mai bună decizie pentru mine și pentru echipă”

Miercuri, Luis Enrique a lăsat de înțeles că nu depinde numai de el dacă va continua pe banca: „Nu pot să vă spun, nu știu. Nu-i momentul să vorbesc despre viitorul meu. Stau foarte confortabil în Federație și, dacă ar fi după mine, aș continua toată viața. Dar trebuie să iau cea mai bună decizie pentru mine și pentru echipă”.

Cotidianul AS asigura că Federația „se îndoiește că ar trebui să continue” . Și explica faptul că refuzul de a-și prelungi anticipat contractul scadent în decembrie nu l-a încântat pe președintele RFEF, Luis Rubiales. Inclusiv salariul lui Enrique, de 3 milioane de euro pe an, era considerat mare.

Mai multe știri de la Campionatul Mondial:

Fotbalistul din Superligă care i-a fost adversar portarului-erou de la Mondial: „Știam că e uimitor! Penalty-urile sunt punctul lui forte” CROAȚIA – BRAZILIA Fotbalistul din Superligă care i-a fost adversar portarului-erou de la Mondial: „Știam că e uimitor! Penalty-urile sunt punctul lui forte” Turneul final din Qatar a respectat în „optimi” tradiția ultimilor 20 de ani CM 2022 Turneul final din Qatar a respectat în „optimi” tradiția ultimilor 20 de ani

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post LIVE Ziua 288 de război. Rusia se pregătește pentru un lung război imperialist (ISW) / Zelenski crede în pace anul viitor / Peste 1.000 de rachete rusești au lovit rețeaua electrică din Ucraina, care încă funcționează – G4Media.ro
Next post Centrale plutitoare amplasate în România, soluția prin care Turcia vrea să salveze sistemul energetic din… – Digi24