Serviciul de informaţii german, alarmat de pierderile suferite de ucraineni la Bahmut – Spiegel – HotNews.ro

​Serviciul german de informații externe este alarmat de pierderile pe care armata ucraineană le-ar suferi în lupta împotriva forțelor ruse în orașul Bahmut, din estul Ucrainei, a informat vineri Der Spiegel, citat de Reuters.

Soldați ucraineni cu transportoare blindate în apropierea frontului din BahmutFoto: Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia

Astfel, serviciul de informații BND a declarat în cadrul unei întâlniri secrete de săptămâna aceasta cu un grup de parlamentari ai Bundestag-ului, care se concentrează pe securitate, că armata ucraineană pierde un număr de trei cifre de soldați în fiecare zi, a spus Spiegel, citând informațiile primite.

BND a avertizat că dacă Bahmut este capturat de către forțele ruse, acest lucru ar avea consecințe semnificative, deoarece ar permite Rusiei să facă progrese suplimentare. De asemenea, a mai spus că armata rusă își folosește propriii soldați drept carne de tun în Bahmut, a adăugat Spiegel.

Forțele pro-ruse din estul Ucrainei au declarat vineri că Rusia a preluat controlul asupra așezării Klishchiivka, o mică așezare la sud de Bahmut, din estul Ucrainei.

„Începând cu 20 ianuarie 2023, trupele ruseşti au eliberat Klishchiivka, pe teritoriul RPD”, se arată într-o declaraţie a Comandamentului militar al RPD, citată de TASS, scrie news.ro.

Klishchiivka, care avea o populație înainte de război de aproximativ 400 de oameni, este situată la aproximativ 9 kilometri sud de Bahmut, unde unitățile grupului de mercenari Wagner din Rusia au fost blocate luni de zile într-o bătălie de uzură cu forțele ucrainene.

Wagner a anunțat joi că a capturat Klishchiivka. Reuters nu a putut confirma în mod independent afirmațiile câmpului de luptă.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Războiul din Ucraina, ziua 331. Ţările de Jos vor lua în considerare furnizarea Ucrainei cu avioane F-16 – Mediafax
Next post PSG a dat prima lovitură a anului – DigiSport