Șeful unui important șantier naval rusesc, unde se construiesc submarine capabile să lanseze rachete, a murit subit – HotNews.ro

Un important șantier naval rusesc specializat în construcția de submarine nenucleare a anunțat sâmbătă că directorul său general a murit subit, după 11 ani de activitate, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters.

submarinul Generalissimus Suvorov Foto: Sevmash Press Office / TASS / Profimedia

Șantierul naval Admiralty Shipyards, cu sediul în portul vestic Sankt-Petersburg, a anunțat într-un comunicat decesul lui Alexander Buzakov. El ocupa acest post din august 2012.

Principala sa realizare, a declarat acesta, a fost păstrarea și consolidarea portofoliului de comenzi al șantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafață și vehicule de mare adâncime.

Agenția de știri TASS a transmis că șantierul naval construiește submarine îmbunătățite cu propulsie diesel din clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi ținte militare ucrainene cu Kalibr.

Șantierul naval a declarat că Buzakov a absolvit în 1980 și avea peste 40 de ani de experiență, indicând că avea în jur de 60 de ani când a murit. Sankt Petersburg este orașul natal al președintelui Vladimir Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 304-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post „Cristiano Ronaldo a devenit incomod, a fost încrezut” » Capello a fost la Mondial și a tras concluziile: – Gazeta Sporturilor
Next post „Să-i mulțumească lui Ronaldo că nu mai e vânzătoare!”. Georgina Rodriguez, atacată de unde se aștepta mai puțin – DigiSport