Se pune la cale o mutare-șoc în Liga 1 » Petrolul Ploiești, la un pas de insolvență – Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Răureanu – Publicat luni, 12 decembrie 2022, 13:10 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 15:46

Petrolul Ploiești a acumulat datorii pe care nu-și permite să le plătească și încearcă să le „topească” prin insolvență. „Lupii galbeni” au mai dus un club în insolvență în urmă cu șapte ani și atunci a urmat falimentul, nu însănătoșirea.

Situația de la Ploiești e mai rea decât părea din declarațiile oficialilor, chiar dacă și conducerea a tot atras atenția că Petrolul o ducea tot mai greu. Surse din club povestesc că există deja făcut planul pentru intrarea în insolvență. E unica soluție pe care o mai găsesc petroliștii, năpădiți de datorii și lipsiți de venituri.

ARGENTINA – CROAȚIA Croații acuză, înainte de semifinala cu Argentina: „Este urât, sălbatic! Un titular argentinian s-a lăudat cu asta în fața colegilor de la echipa de club!”

Petrolul Ploiești ia în calcul insolvența

Societatea trebuie să se miște foarte rapid cu procedura aceasta, altfel riscă să retrogradeze indiferent de locul pe care l-ar ocupa în clasament. 

Pentru dobândirea licenței pentru sezonul următor ar fi nevoie ca Petrolul să aibă planul de reorganizare aprobat de către un judecător până la 30 aprilie 2023, data-limită până la care cluburile care solicită licențe trebuie să demonstreze ori că au plătit datoriile, ori că se află oficial în insolvență.

Ce se va întâmpla cu salariile pe care jucătorii de la Petrolul nu le-au încasat

Echipa pe care o antrenează Nicolae Constantin stă bine deocamdată, e a opta în clasament după ce s-a aflat într-o vreme chiar în zona de play-off, numai că parcursul din campionat contează mai puțin acum decât contează problemele economice. Jucătorii și-au continuat activitatea deși n-au mai fost plătiți în ultimele trei luni. 

Insolvența le-ar putea cauza pierderi, e posibil ca ei să nu-și mai recupereze toate salariile pe care le au de luat. Fotbaliștii sunt angajați cu contracte de activitate sportivă, nu cu contracte de muncă, de aceea ei vor fi încadrați la categoria de creditori chirografari, cea mai slabă, nu la capitolul „salariați”.

Varianta intrării în insolvență nu a fost luată în calcul și, în consecință, nici nu s-a pus vreodată problema existenței unui astfel de plan. De altfel, din punct de vedere juridic, forma de organizare a ACS Petrolul 52 nu permite intrarea în insolvență! 

Nu am ascuns faptul că ne confruntăm cu probleme de natură financiară, pe care, însă, cu sprijinul sponsorilor și al partenerilor noștri, avem speranța că le vom rezolva în perioada următoare. 

Comunicat Petrolul Ploiești, după apariția articolului

Mai multe știri din Liga 1: 

Darius Olaru, pericol public sau om de sacrificiu la FCSB? „E cam ca Neșu” » Ce secrete și ce riscuri se ascund în jocul celui mai faultat fotbalist din Liga 1

Gică Popescu, impresionat de un tehnician din Superliga: „Are o ținută de antrenor de afară” + Ce echipă l-a dezamăgit în acest sezon de Liga 1

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post CFR Cluj l-a făcut să cadă în patima băuturii. „De atunci mi s-a pus eticheta că beau mult, că sunt beţiv” – DigiSport
Next post Ninge abundent în Marea Britanie. Aeroporturi închise, linii de cale ferată blocate, oamenii sunt sfătuiți… – Digi24