Rușii schimbă tactica în Ucraina, avertizează serviciile secrete britanice – Adevărul

Există o „posibilitate realistă” ca forțele ruse să lanseze lovituri cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în zilele următoare, pentru a submina moralul populației în noul an, spune Ministerul britanic al Apărării.

Atac cu rachete la Kiev/ FOTO: Twitter

În actualizarea sa zilnică a informațiilor de pe front, ministerul britanic spune că, din octombrie, Rusia a urmat un model general de lansare a unui val intens de atacuri la fiecare șapte până la 10 zile, vizând în primul rând rețeaua de distribuție a energiei din Ucraina. Cel mai recent astfel de atac a fost lansat joi.

„Rusia urmează această abordare în încercarea de a copleși apărarea aeriană ucraineană.

Cu toate acestea, există o posibilitate realistă ca Rusia să rupă acest tipar pentru a lovi din nou în zilele următoare, într-un efort de a submina moralul populației ucrainene în perioada vacanței de Anul Nou”, arată Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Dronele, folosite și pentru detectarea sistemelor ucrainene de apărare antiaeriană

Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandametului Militar „Sud”, a remarcat că până acum rușii au atacat Ucraina fie cu rachete, fie cu drone. Dar atacurile următoare pot fi efectuate simultan prin utilizarea ambelor tipuri de arme aeriene pentru a sparge tiparele pe care ucrainenii le-au dezvoltat deja.

„Există și pregătire strategică de aviație tactică, dar ne amintim că tactica inamicului se poate schimba”, a spus Humeniuk. „Nu va fi neapărat un atac cu rachete în masă, poate fi unul combinat”.

Acest fapt poate fi confirmat de faptul că ocupanții nu au trimis de multă vreme nave port-rachete în Marea Neagră, iar astăzi sunt trei acolo, două dintre ele fiind submarine, a adăugat Humeniuk.

În plus, Federația Rusă a primit un nou lot de drone, care sunt deja folosite împotriva Ucrainei. Acum, aceste UAV-uri sunt folosite și în alte scopuri – nu numai pentru lovituri asupra infrastructurii, ci și pentru detectarea sistemelor ucrainene de apărare antiaeriană.

Rusia dispersează aviația după exploziile de pe aerodromul din Engels

Rusia și-a redistribuit o parte din aviație după exploziile de pe aerodromul din Engels din 26 decembrie , a declarat Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

„După evenimentele de duminică, putem observa că avioanele sunt împrăștiate , în special aviația strategică, de pe aerodromul Engels. Desigur, există încă un anumit număr de avioane acolo, dar multe dintre ele au fost deja relocate în diferite aerodromuri care le pot primi, întreține, deservi… După aceste evenimente, activitatea aviației inamice s-a redus semnificativ”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Cu toate acestea, amenințarea unui atac masiv cu rachete rămâne, susține acesta.

Cinci avioane Tu-95 au fost avariate în timpul atacului asupra aerodromului „Engels”

Jurnalistul ucrainean Volodimir Zolkin, cunoscut pentru interviurile sale cu prizonierii de război ruși, a relatat despre pagumele pe scară largă în urma atacului asupra aerodromului din Engels din 26 decembrie. Potrivit datelor sale, cinci avioane Tu-95MS au fost avariate acolo.

Mai mult, rușii au subestimat și numărul morților, susțin sursele jurnalistului. De fapt, sunt 17 morți și 26 de răniți, iar turnul de control al aerodromului a fost distrus.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Rabinul șef al Moscovei îndeamnă din exil evreii din Rusia să plece „cât mai pot” – Digi24
Next post Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care nu şi-a recunoscut înfrângerea în alegeri, a plecat în SUA chiar înainte de a-şi preda mandatul – G4Media.ro