Realme C55 – un telefon decent; aspecte de luat in calcul – GadgetLab.ro

Uite Realme C55 pareri si pret in Romania. Demaram aceasta noua saptamana cu o aparitie noua si interesanta pe online-ul romanesc. Va precizam ca articolul este focalizat pe smartphone-ul mid-range C55 al brand-ului chinez Realme.

Terminalul atrage atentia prin diverse aspecte: are display de diagonala generoasa, sistem de notificari tip mini capsula (similar cu ce gasim pe iPhone), stocare cu multi giga, o baterie potenta, configuratie decent de performanta etc.

Mergem mai departe si ne indreptam atentia catre segmentul de pret. Va precizam ca smartphone-ul este disponibil pe site-ul Altex.ro pentru suma de 1100 lei (8GB RAM/256GB).

Cu partea introductiva incheiata, va invitam ca impreuna sa analizam aspectele cheie ale device-ului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta!

ASPECTE HARDWARE CHEIE

# Panou LCD 6.72 inci, 2400×1080 pixeli, refresh 90Hz, touch sampling de 180Hz, luminozitate maxima 680 niti, ratie ecran/corp de aproape 87%

# Configuratie – chipset MediaTek Helio G88, 8GB RAM LPDDR4X + 256GB ROM eMMC 5.1

# Baterie de 5000mAh cu fast charging 33W

# Conectivitate – senzor NFC la 360 grade, 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, USB C, scanner amprente (pe lateral), slot triplu (Dual SIM + MicroSD), jack 3.5mm
0# Spate/fata cu design plat, profil slim de 7.89mm

# Camera principala cu senzor de 64MP, video 1080p 30fps

# Sistem de operare Android 13 cu interfata Realme UI 4.0

Realme C55 pareri – OBSERVATII SI PARERI

Demaram acest punct al articolului cu detalii despre sistemul de notificari implementat de Realme. Terminalul dispune in partea de sus a ecranului de ‘Mini Capsule’ (mini capsula) care se extinde de-o parte si de alta a perforatiei si care afiseaza informatii precum nivelul de incarcare, alerte de baterie descarcata si consum de date mobile.

Va precizam ca producatorul urmeaza sa introduca printr-un update afisarea in mini capsula a numarului de pasi si a distantei parcurse intr-o zi.

Asa pe hartie, toate cele mentionate suna bine. Insa, cum avem de-a face cu un display LCD, sistemul de notificari nu o sa fie afisat atunci cand ecranul este blocat.

Pentru ca tehnologia sa aiba o utilitate reala, device-ul trebuia sa aiba panou AMOLED iar mini capsula sa aiba functionalitate always-on si sa fie capabila sa afiseze inclusiv detalii precum notificari, apeluri pierdute etc. In stadiul actual, functia este cam inutila.

Si acum haideti sa analizam un pic ecranul. Realme a incorporat pe device un display LCD destul de bun. Aspectul catre atrage atentia este luminozitatea surprinzator de buna pentru un LCD, in speta 680 niti (luminozitate maxima).

Apoi, refresh-ul de 90Hz este binevenit, diagonala generoasa o sa faca pe plac celor care indragesc telefoanele mari iar rezolutia FHD+ este perfect adecvata.

Realme C55 pareri

Mergem mai departe si ne oprim in dreptul configuratiei. Asa la prima vedere, setup-ul 8GB RAM + 256GB este oau. Insa, nu va lasati ademeniti de acest lucru.

Pentru chipset-ul Helio G88, cei 8GB de RAM sunt overkill. Spunem asta in contextul in care Helio G88 nu este un procesor performant (scoate in Antutu 9 in jur de 250.000 puncte).

Pentru ca un chipset sa utilizeze la maxim 8GB de RAM, el trebuie sa scoata in Antutu un minim de 350.000 puncte. 8GB de RAM sunt perfect adecvati alaturi de chipset-uri mid-range precum Dimensity 930 sau Helio G99.

Va precizam ca noi am testat telefoane echipate cu propulsoarele mentionate. Este vorba despre Motorola Moto G73 5G (Dimensity 930) si Motorola Moto G72 (Helio G99). Ca tot am adus vorba de acele telefoane testate, va precizam ca foarte recent noi am publicat pe site recenzii si pentru noile terminale Motorola Moto G53 5G (review) si Motorola Moto G23 (review). Aveti multe review-uri de parcurs 🙂

Realme C55 pareri

Revenim la smartphone-ul Realme. Mentionam ca dispozitivului ii erau suficienti 4GB de RAM. Tot ceea ce reusesc sa faca cei 8GB RAM este sa urce inutil pretul device-ului.

Apoi, legat de cei 256GB stocare de pe Realme C55, capacitatea foarte generoasa este un mare plus 🙂 Insa, cum chipset-ul Helio G88 nu suporta stocare UFS, cei 256GB sunt de tip eMMC 5.1. Va precizam ca stocarea de acest tip este lenta. Intr-un telefon entry-level, stocarea eMMC este in regula. Insa, ea nu are ce cauta pe un telefon mid-range de peste 1000 lei.

In ceea ce priveste restul de aspecte, bateria terminalului este in regula, conectivitatea este bine pusa la punct iar prezenta Android 13 este un plus.

Apropo de baterie, un setup similar (5000mAh + incarcare 33W) se gaseste pe multe device-uri mid-range testate de echipa GadgetLab. Aici scoatem in evidenta 5 telefoane: Poco M5s, Xiaomi Redmi Note 11S (review), Motorola Moto G52 (review) si Motorola Moto G82 5G.

Hmmm… am enumerat numai 4 terminale 🙂 Cel de-al 5-lea este versiunea standard de Xiaomi Redmi Note 11.

Realme C55 pareri

Realme C55 pareri – CATEVA PRECIZARI IMPORTANTE

Trebuie spus faptul ca smartphone-ul nu are boxe stereo si protectie IP53/52 pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa.

Apoi, cum chipset-ul Helio G88 nu poate captura video 4K, smartphone-ul C55 filmeaza in 1080p. Asta nu este ceva iesit din comun pentru un telefon de 1000 – 1100 lei.

GANDURI DE FINAL

Realme C55 este un mid-range perfect decent. Insa, pretul de 1100 lei nu este cel potrivit. Sa nu va lasati pacaliti/ademeniti de cei 8GB RAM/256GB si de mini capsula. Aceste ‘elemente’ sunt atractive doar pe hartie.

Mentionam ca producatorul ofera terminalul si in versiune cu 6GB RAM/128GB. Ne-am uitat online si am gasit acest model listat pe site-ul evomag.ro pentru suma de 950 lei. Daca pretul acestei versiuni cade la 900 lei, smartphone-ul Realme C55 merita a fi luat in considerare.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Conectivitate – WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS
  • Senzori – accelerometru, proximitate, compas, lumina
  • Camera selfie 8MP, video 1080p 30fps
  • Carcasa din plastic; culori – negru, multicolor
  • Accesorii – husa, incarcator

Sursa

Source: gadgetlab.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Rusia susține că serviciile de informații ucrainene se află în spatele exploziei de la Sankt Petersburg – G4Media.ro
Next post Cutremur în fotbalul din Spania: Barcelona i-a cerut demisia președintelui La Liga! Reacția lui Javier Tebas – DigiSport