Prima victimă a concurenței la CFR Cluj! Pleacă de la echipă după doar patru luni | EXCLUSIV – Prosport

Transferurile din această iarnă fac și „victime” în lotul campioanei României. CFR a anunțat transferul lui Bogdan Țîru, iar asta îi face pe clujeni să renunțe la unul dintre fundașii centrali. ProSport a aflat că cel sacrificat a fost Jean-Claude Billong, chiar ultimul venit în 2022. Fotbalistul camerunez pleacă de la CFR la doar 4 luni după ce a semnat contractul cu echipa din Gruia.

Jean-Claude Billong, prima victimă a concurenței la CFR Cluj

Oficialii clubului clujean încearcă în aceste zile să găsească înțelegere la apărătorul care nu mai este dorit de Dan Petrescu pentru rezilierea de comun acord a contractului.

Jean-Claude Billong părea un transfer interesant făcut de CFR. Are 29 de ani, a jucat în echipa națională a țării sale și venea din Ligue 1, de la Clermont. CV-ul fundașului central mai conține echipe precum Benevento, Salernitana sau Maribor, având partide în Serie A, Ligue 1 sau Super Liga Turciei.

Cu toate acestea, Dan Petrescu nu a fost mulțumit de randamentul său și l-a folosit doar în 3 partide, toate în Cupa României. Noul transfer, Bogdan Țîru, nici nu l-a mai considerat un concurent, enumerându-i doar pe ceilalți apărători centrali. „Am o concurență foarte mare cu Yuri, cu Burcă, cu Kolinger, dar am venit să ajut și „Mister” va decide pe cine va băga”, a spus Țîru în interviul de la prezentare.

Jean-Claude Billong a semnat cu CFR Cluj în septembrie. După patru luni, îți face bagajele. Sursă foto: CFR Cluj

Dan Petrescu îl vrea din vară. Intră titular?

Venirea lui Țîru ar putea schimba cuplul de fundași centrali ai CFR-ului. Yuri sau Burcă ar putea fi înlocuiți de noul transfer, ținând cont de faptul Dan Petrescu insistă de 6 luni să facă această mutare. „Încă din vară au existat niște discuții.

Cei de acolo au cerut un pic cam mult, după care am continuat să vorbim și într-un final s-a rezolvat. În primul rând m-a atras proiectul, apoi m-au sunt și domnul Bogdan Mara și domnul Dan Petrescu și mi-au spus cum e aici, ce își doresc, ce ambiții au și asta m-a determinat să mă întorc”, a povestit Țîru.

„Mă gândesc la națională. Mi-am dorit un pic mai mult de la fotbal”

Fundașul de 28 de ani spune că și-a dorit să joace la CFR pentru că îi lipseau obiectivele importante și speră ca acest transfer să-l ducă și în echipa națională. Fotbalistul care în ultimii 3 ani a jucat pentru polonezii de la Jagiellonia are mai multe selecții, dar numai două partide jucate la naționala României, în perioada lui Cristoph Daum.

„În acești 3 ani m-am dezvoltat și fizic și mental, dar nu m-am bătut la nimic. Nu am avut obiectiv să câștigăm ceva, doar să fim pe la mijloc și mi-am dorit un pic mai mult de la fotbal. Încă mă gândesc și la națională pentru că îmi doresc chestia asta”, a spus jucătorul care în 2017 câștiga titlul cu Viitorul.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post „Spare”, cartea controversată a prințului Harry, s-a vândut ca pâinea caldă în România – HotNews.ro
Next post Plafonarea prețului la petrolul rusesc va costa Kremlinul 280 de milioane de dolari pe zi. Ce a decis Putin – STIRILEPROTV.RO