Potpisana majica olimpijca Tončija Stipanovića

Aukcija je istekla

Europski i svjetski prvak postao je 2003. godine, te postaje jedriličar u olimpijskoj klasi. Osvaja treće mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu Svjetskog jedriličarskog saveza. Godine 2004. na spomenutom prvenstvu osvaja srebrenu medalju, kao i na Europskom juniorskom prvenstvu. Slijedeći niz godina stječe iskustva, te je konstantno među prvih deset u svijetu.

Prvi veliki uspjeh je osvajanje zlatne medalje u olimpijskom samcu laseru, na Europskom prvenstvu 2010. u Tallinnu. Naslov prvaka brani slijedeće godine u Helsinkiju, a ponovno je prvak 2013. u Dublinu i Splitu 2014. Na Europskom prvenstvu u Danskoj 2015. godine osvaja brončanu medalju. Na Svjetskom prvenstvu u Boltenhagenu u Njemačkoj 2012. osvaja srebrnu medalju. Nastupio je i na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. te osvojio srebrenu medalju, a u Mersinu 2013. zlatnu medalju u klasi standard.

Stanje predmeta: Korišteno

Aukcija je istekla zbog nedostatka ponuda

Kategorije: ,

Tonči Stipanović je rođen u Splitu 13. lipnja 1986. godine. Član je splitskog jedriličarskog kluba Mornar. Nastupa u klasi laser. Nastup na olimpijskim igrama u Riju ostvario je osvajanjem 21. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2014. godine. Jedrenjem se bavi od sedme godine. Sa trinaest godina osvaja srebrenu medalju na Svjetskom kadetskom prvenstvu u pojedinačnoj i u team raceu, te zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Kao kadet osvaja tri medalje na Svjetskom prvenstvu 2001 , a potom prelazi u klasu laser 4.7, te osvaja 2002. naslov svjetskog prvaka. Nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka prelazi u klasu laser radial i osvaja mnogobrojne medalje.

 

Sve ponude:

Aukcija je završila

Aukcija je istekla zbog nedostatka ponuda
Aukcija je započela 22/02/2021 09:24