Pentagonul recunoaște că nu are suficiente tancuri pentru Ucraina și admite că promisiunea lui Biden este – STIRILEPROTV.RO

Livrările către Ucraina vor fi îngreunate în primul rând din cauza perioadei de producție, asta pentru că Statele Unite nu dispun de suficiente tancuri momentan.

Spre deosebire de armele de înaltă tehnologie pe care SUA le-a expediat în Ucraina ca parte a unui efort de a descuraja invazia Rusiei, armata americană „nu are dispnibile acum aceste tancuri în stocuri”, a spus secretarul de presă adjunct al Pentagonului., conform DailyMail. 

Asta înseamnă practic că ar putea dura luni de zile până când aceste tancuri, pe care președintele Biden le-a numit „cele mai capabile din lume”, să fie construite și livrate Ucrainei.

„Aceste lucruri vor necesita întreținere, susținere, care va dura foarte mult timp”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh Singh, la o zi după ce Biden a făcut promisiunea că va livra tancuri Ucrainei.

Citește și

„Am luat în considerare asta. De aceea, folosim capacitatea USAI pentru a procura aceste tancuri pentru ucraineni”, a spus ea, făcând referire la Inițiativa de asistență pentru securitate a Ucrainei.

Oficialii au spus că ar putea dura chiar un an până când armata ucraineană se va putea folosi tancurile Abrams pentru a încerca să recupereze teritoriile capturate de ruși.

Guvernul va cumpăra tancurile noi de la contractorul de apărare General Dynamics, care produce tancurile în uzina sa din Ohio.

Ca și în cazul altor sisteme militare sofisticate, guvernul va trebui să se asigure că anumite componente nu vor ajunge în mâinile inamicului. Casa Albă a spus că nu există indicii că echipamentele americane furnizate Ucrainei au ajuns în Rusia sau către alți adversari.

Promisiunea lui Joe Biden 

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat, miercuri, că Statele Unite vor livra Ucrainei 31 de tancuri Abrams.

Joe Biden, președintele SUA: „Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina, echivalentul unui batalion ucrainean. Este vorba despre libertate. Libertate pentru Ucraina și pentru întreaga lume”.

Anunțul președintelui american a venit după ce, luni, cancelarul german Olaf Scholz a făcut un anunț similar.

După anunțul făcut de Joe Biden, Volodimir Zelenski a afirmat, într-un mesaj postat pe Twitter, că Ucraina face „un pas important pe calea spre victorie”.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post La 34 de ani, avea 150 de kilograme și doctorii i-au spus că va muri: ”Nu puteam merge nici 30 de metri!” Cum arată acum – DigiSport
Next post Putin a convocat Consiliul de Securitate. Președintele rus vrea să revendice o porțiune mai mare din… – Digi24