Papa Francisc cere oamenilor să se roage pentru Benedict al XVI-lea: „Este foarte bolnav” – Digi24

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să se roage pentru sănătate predecesorului său, fostul papă Benedict al XVI-lea, pentru că acesta este „foarte bolnav”, relatează Reuters.

Suveranul pontif a făcut acest apel surprinzător la finalul audienței sale generale de miercuri, fără să dea și alte detalii cu privire la starea de sănătate a lui Benedict.

În vârstă de 95 de ani, fostul lider al Bisericii Catolice a abdicat în anul 2013 din motive de sănătate, devenind primul suveran pontif care renunță la tronul papal în ultimii 600 de ani. De atunci, el trăiește la Vatican și apare doar foarte discret în public.

„Aș vrea să vă rog pe toți să faceți o rugăciune specială pentru Papa Emerit Benedict, care, în tăcere, susține Biserica. Să ne aducem aminte de el. Este foarte bolnav, să-i cerem Domnului să-l consoleze și să-i dea putere să reziste în iubirea lui față de Biserică, până la sfârșit”, a spus Papa Francisc.

Biserica Catolică nu a făcut nicio precizare oficială cu privire la sănătatea Papei Benedict, deși este cunoscut că sănătatea acestuia este precară de mai mulți ani.

Editor : Adrian Dumitru

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Primul interviu cu Ștefan Covaci în calitate de antrenor al lui Ajax, la 8 luni după ce-i preluase pe „lăncier – Gazeta Sporturilor
Next post Decizia luată de unul dintre aliații lui Vladimir Putin după ce a primit un inel de aur din partea președintelui rus – HotNews.ro