Papa Francisc a semnat o scrisoare de demisie încă din anul în care a fost ales – Digi24

Papa Francisc a dezvăluit într-un nou interviu, că, după ce a fost ales în 2013, a semnat o scrisoare de demisie care va fi folosită dacă, într-o zi, probleme grave şi permanente de sănătate îi vor face imposibilă îndeplinirea sarcinilor sale, scrie Reuters.

Francisc, care a împlinit sâmbătă 86 de ani şi pare să fie sănătos, cu excepţia unei afecţiuni la genunchi, a făcut aceste declaraţii într-un interviu pentru ziarul spaniol ABC.
Francisc a spus că i-a dat scrisoarea secretarului de stat al Vaticanului de atunci, cardinalul Tarcisio Bertone, care a servit şi sub papa emerit Benedict al XVI-lea. Bertone a rămas în această funcţie timp de aproximativ şase luni după ce Francics a fost ales, la 13 martie 2013.

Suveranul Pontif a spus adesea că şi-ar da demisia dacă sănătatea l-ar împiedica să conducă Biserica Romano-Catolică, formată din 1,3 miliarde de membri.
Francisc a fost întrebat dacă crede că ar trebui stabilită o normă oficială pentru cazurile în care problemele de sănătate sau un accident îl împiedică pe un papă să-şi exercite atribuţiile.

„Mi-am semnat deja demisia. Tarcisio Bertone era secretar de stat. Am semnat-o şi i-am spus: ‘În cazul în care nu mai pot, din motive medicale sau orice altceva, iată demisia mea'”, a spus Francisc.

„O ai. Nu ştiu cui cardinalul Bertone i-a dat-o, dar i-am dat-o când era secretar de stat”, a spus Francisc, adăugând că dezvăluie acest lucru pentru prima dată în public.

Editor : G.M.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post „Te întorci la FCSB?”. Cosmin Olăroiu are planul făcut: „Intru și domin vestiarul ăla!”… – SPORT.RO
Next post FIFA a validat lista arbitrilor români pentru competiţiile internaţionale din 2023. Cine ne va reprezenta… – SPORT.RO