Papa Francisc a criticat felul în care societatea nu își pune întrebări și acceptă „sedative pentru suflet”’ – HotNews.ro

Papa Francisc a criticat vineri, cu prilejul liturghiei Epifaniei Domnului, confortul societăţii moderne, care, în opinia suveranului pontif, este nociv, informează DPA.

Papa FranciscFoto: Cecilia Fabiano/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

„În fiecare zi, atmosfera în care trăim oferă sedative pentru suflet”, a spus suveranul pontif vineri, cu prilejul celebrării liturghiei Epifaniei Domnului, în bazilica Sfântul Petru din Roma.

Papa Francisc a enumerat consumerismul, seducţiile plăcerii, dezbaterile, precum şi „idolatria bunăstării”.

Toate par să ne spună ”„Nu gândi prea mult, lasă lucrurile aşa cum sunt, bucură-te de viaţă!”, a mai spus papa Francisc. Oamenii ar trebui în schimb să-şi pună întrebări şi să accepte lucrurile surprinzătoare şi imprevizibile.

În cuvântarea sa, papa Francisc a inclus şi un fragment dintr-o omilie rostită de predecesorul său, papa emerit Benedict al XVI-lea, care a fost înmormântat joi în bazilica Sfântul Petru.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Un preot a căzut în mare când a vrut să arunce crucea de Bobotează, spre amuzamentul oamenilor: „Așa a – STIRILEPROTV.RO
Next post VIDEO Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun – Mediafax