Niște campioane cu salarii babane: Cât câștigă, lunar, handbalistele de la CSM București și Rapid – Adevărul

Dacă la nivelul echipelor naționale, handbalul românesc e în picaj, atât la fete, cât și la băieți, în schimb, la nivel de cluburi stăm de la foarte bine în sus.

Cristina Neagu, printre cele mai bine plătite handbaliste din lume, la CSM București

La masculin, Dinamo a atins optimile Ligii Campionilor și, chiar dacă a fost spulberată de Kiel (Germania) în prima manșă disputată acasă, scor 28-41, rămâne performanța ieșirii „dulăilor“ din grupe. Iar la fete, Liga Florilor e printre cele mai puternice campionate de handbal feminin din lume! Ceea ce se vede acum, încă o dată, când avem două echipe în sferturile Ligii Campionilor.

Ultima dată, România a realizat o asemenea performanță, în stagiunea 2015-2016, atunci când CSM București și HCM Baia Mare au fost în această fază. HCM a fost eliminată, în sferturi, 49-61 la general, cu Buducnost (Muntenegru), însă CSM a avansat în Final Four și, ulterior, a și câștigat Liga Campionilor, în acel sezon! De precizat că și în stagiunea 2019-2020 am trimis două formații în sferturile Ligii, CSM București și Râmnicu Vâlcea, însă, din păcate, partidele din această fază nu s-au mai jucat din cauza pandemiei.

Dăm de niște forțe ale handbalului

În actualul sezon, CSM și-a asigurat prezența în sferturi datorită clasării pe locul 2 în grupa A. Rapid, în schimb, care a terminat pe 4 din 8 în grupa B, a fost nevoită să treacă, mai întâi, de „dubla“ din optimi, cu Krim Ljubljana (Slovenia). Iar trupa pregătită de Kim Rasmussen (50 de ani), învinsă în deplasare cu 24-29, a transformat returul de duminică într-un meci de neuitat: 30-24. Și a avansat, în sferturi, cu 54-53, la general.

În următoarea fază a competiției, reprezentantele României vor da de niște forțe ale handbalului feminin! Pentru că CSM, pregătită de Adrian Vasile (40 de ani), se va duela cu Team Esbjerg (Danemarca), iar Rapid va avea o altă „dublă“ de foc, de această dată, cu Vipers Kristiansand (Norvegia). Esbjerg, locul 2 în Danemarca, are un bilanț fabulos în 2023: 20 de meciuri, 18 victorii, 1 egal, 1 înfrângere. Iar Vipers e câștigătoarea Ligii Campionilor, în ultimele două sezoane!

De remarcat că, în stagiunea precedentă, CSM a părăsit Liga Campionilor, tot în sferturi, după confruntările cu Team Esbjerg, „tigroaicele“ fiind învinse, dramatic, 52-53 la general.

În ceea ce privește Vipers, pe lângă faptul că face legea în Ligă de două sezoane, ea a mai avut două meciuri cu o formație românească, în acest sezon. În Grupele Principale, norvegiencele au bătut CSM, acasă, scor 35-29. La București însă, punctele au fost câștigate de Neagu și colegele ei, scor 27-24.

„Cris“, locul 1 și pe teren, dar și la salarii

CSM București și Rapid au fost, în ultima perioadă, echipele fruntașe din Liga Florilor. În acest sezon, după 20 de etape, „tigroaicele“ au o mână pe titlu, ocupând locul 1 cu 58 de puncte. Podiumul e completat de Bistrița și Rapid, fiecare cu 46 de puncte strânse după 19 meciuri.

Potrivit Eurosport, CSM și Rapid strălucesc acum în Ligă și pentru că au o „colecție“ de vedete, plătite cu salarii babane. Despre Cristina Neagu (CSM București) se știe de mult că are un contract pe măsura valorii sale: 20.000 de euro pe lună. Dar și celelalte handbaliste de la CSM și Rapid, deși departe de nivelul salarial al lui „Cris“, au contracte foarte mari, după cum se poate vedea mai jos.

Top salarii CSM București

1. Cristina Neagu – 20.000 de euro pe lună

2. Grace Zaadi – 14.000 de euro

3. Emilie Arntzen – 12.000 de euro

4. Laura Glauser – 10.000 de euro

Elisabeth Omoregie – 10.000 de euro

Top salarii Rapid București

1. Estavana Polman – 10.000 de euro pe lună

Orlane Kanor – 10.000 de euro

3. Eliza Buceschi – 8.000 de euro

Denisa Dedu – 8.000 de euro

5. Sorina Grozav – 7.000 de euro.

Liga Campionilor, sferturi

*Rapid – Vipers (Norvegia)

*Ferencvaros (Ungaria) – Metz (Franța)

*Esbjerg (Danemarca) – CSM

*Odense (Danemarca) – Gyor (Ungaria)

Meciurile se vor juca pe 29/30 aprilie (tur) și 6/7 mai (retur).

Final Four al Ligii Campionilor va fi găzduit de Budapesta, între 3-4 iunie.

Source: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post România – Belarus se poate juca degeaba: Consecințele unei decizii așteptate de la UEFA – Adevărul
Next post LIVE Război în Ucraina, ziua 398: Explozii la Kiev / Firmele care își vând afacerile din Rusia, obligate să „doneze” 10% guvernului rus / General: Apărarea Bahmutului este o „necesitate militară” – HotNews.ro