Ninge abundent în Marea Britanie. Aeroporturi închise, linii de cale ferată blocate, oamenii sunt sfătuiți… – Digi24

Meteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. Patru aeroporturi din Londra s-au închis parțial sau complet, apoi au reluat timid și foarte greoi fluxul zborurilor. Sunt zeci de curse anulate sau amânate doar pe Heathrow și Luton, dar situația rămâne dificilă și pe Stansted și Gatwick. Și transportul rutier și feroviar a fost afectat.

Drumurile din estul şi sud-estul Angliei sunt printre cele mai afectate. Şoferii aflaţi pe autostrada M25 au rămas blocaţi timp de mai multe ore după ce un tronson al şoselei aglomerate a fost închis pe ambele sensuri.

Au fost semnalate întârzieri şi pe alte drumuri din regiune, printre acestea M11, M2, A21, A27 şi A249, conform serviciului naţional al autostrăzilor, National Highways.
Poliţia din Sussex a emis o avertizare pentru drumuri „periculoase”.

Meteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia Images
Meteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia ImagesMeteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza ninsorilor abundente, a poleiului și a ceții. FOTO: Profimedia Images,

Mai multe linii de cale ferată au fost închise, iar compania Southeastern a emis o alertă prin care pasagerii erau sfătuiţi să nu călătorească.

A existat, de asemenea, o întrerupere majoră a serviciilor administrate de companiile Greater Anglia, South Western Railway şi Southern.

Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare. Copiii au fost recuperaţi din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham.

Richard Stanton, comandant în cadrul departamentului local de pompieri şi situaţii de urgenţă din West Midlands a declarat: „Ştim că prognoza meteo pentru următoarele câteva zile indică frig extrem; vă rog, adulţi şi copii deopotrivă, staţi departe de ape deschise, sub nicio formă nu vă aventuraţi pe gheaţă, indiferent cât de groasă sau sigură credeţi că ar putea fi”.

Aeroporturile Gatwick şi Stansted din regiunea Londrei şi-au închis pistele, duminică, pentru îndepărtarea zăpezii. Regatul Unit se confruntă de vineri cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri. 

 

Editor : G.M.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Se pune la cale o mutare-șoc în Liga 1 » Petrolul Ploiești, la un pas de insolvență – Gazeta Sporturilor
Next post Reacția cancelarului de la Viena la apelurile de boicot împotriva companiilor austriece din România, după ce Austria a lăsat țara noastră în afara Schengen – HotNews.ro