Nicolas Popescu n-a rezistat decât 4 meciuri la Voluntari » Fiul lui Gheorghe Popescu s-a întors la Farul Cons – Gazeta Sporturilor

Articol de Costin Ștucan, Vlad Roșu – Publicat marti, 03 ianuarie 2023, 11:31 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2023 13:25

După numai 5 luni petrecute la FC Voluntari, Nicolas Popescu, fiul lui Gheorghe Popescu (55 de ani), a revenit la Farul Constanța. 

„Mulțumim, Nicolas Popescu! Cluburile FC Voluntari și Farul Constanța au ajuns la un acord în privința transferului jucătorului Nicolas Popescu. 

CSU CRAIOVA Mutarea începutului de an în Liga 1: CS Universitatea Craiova s-a înțeles cu FC Argeș pentru transferul lui Ișfan » Ce a spus Rotaru

Mijlocașul în vârstă de 20 de ani a sosit la echipa noastră în luna august a anului 2022 și a evoluat în 4 partide pentru FC Voluntari. Clubul nostru îi mulțumește pentru efortul depus în tricoul FC Voluntari și îi dorește mult succes la noua sa echipă”, au anunțat ilfovenii, pe pagina oficială de Facebook a clubului. 

Bălănescu: „L-am transferat cu titlu gratuit, la fel cum l-am dat”

Sursele Gazetei susțin că cele două transferuri au fost făcute cu titlu gratuit. Oficialii clubului din Voluntari îl aduseseră pe Nicolas Popescu sperând că acesta se va impune în echipă și va juca mai mult decât o făcea la Farul, echipa unde tatăl său e președinte, însă n-a reușit să intre în planurile lui Liviu Ciobotariu. 

„L-am transferat cu titlu gratuit, dar nu a avut șanse mai multe să joace la noi, așa că l-am transferat la Farul, tot cu titlu gratuit. Nu vă închipuiți că au fost sume de transfer”, a precizat pentru Gazetă Bogdan Bălănescu, directorul general al ilfovenilor.

În momentul transferului, cei de la Voluntari anticipau că-l vor utiliza pe Nicolas Popescu pentru regula U21 impusă de Federație. Însă Ciobotariu n-avea cum să-l scoată din echipă pe Mihai Popa (22 de ani), portarul intrat în atenția granzilor Ligii 1, cel care e considerat următorarea piesă de export a clubului.

Gică Popescu, în aprilie 2022: „Mă gândesc să-l iau de la Farul, dacă nu joacă”

„Știu de ce nu joacă. Are un talent uriaș, dar din punct de vedere fizic, Gică a considerat că încă nu este pregătit să facă față la Liga 1. 

(n.r. întrebat de moderator: Și ești de acord cu Hagi?) Pe jumătate. Un jucător, ca să poată să crească, trebuie să joace. Nu poate să stea pe bancă și să crească. N-ai cum! Când eram la Craiova, eram la fel ca Nico. Dar am jucat și am crescut. Dacă stai pe bancă…

Nico trebuie să joace de la anul, că va juca la Farul, că va juca la Steaua… da, trebuie să îl duc în altă parte. Trebuie să joace, Dumnezeule! Nu mă cert cu Gică niciodată. Ne contrazicem doar. Dacă nu e pregătit, poate să meargă la un alt nivel să joace pentru a crește. Crești numai dacă joci”, a declarat Gică Popescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, în aprilie 2022. 

Gică Popescu, la „Profu’ de sport”: „Hagi îl vede talentat pe Nicolas, însă crede că mai are lipsuri din punct de vedere fizic”

Gică Popescu a vorbit pe larg despre situația fiului său la podcastul GSP „Profu’ de sport”. El spunea în dialogul cu redactorul-șef al Gazetei, Cătălin Țepelin, că a avut mai multe discuții cu Gică Hagi pe subiectul minutelor jucate de Nicolas la Farul.

VIDEO. Va ajunge Nicolas Popescu un fotbalist de top? – podcast Profu de Sport #1

– Iar la Farul nu prea joacă. E undeva o fisură între cum îl vezi tu ca fotbalist și cum îl vede Hagi? El e responsabil de rezultate, dacă-l vede că e genial îl bagă să joace.
– Nu, îl vede la fel de talentat, însă crede în continuare că din punct de vedere fizic mai are anumite lipsuri pe care e normal ușor-ușor să le acopere. E un tip longilin, pe ăștia cu segmente lungi e greu să pui mușchi repede, e nevoie de timp mai mult decât la unul cu centrul de greutate jos. Eu am avut o discuție cu Gică pe subiectul Nico.

– Contondentă?
– Nu. Am zis „Băi Gică, care e intenția ta vizavi de Nico?”. Noi, pe lângă relația de președinte – antrenor, suntem frați de cruce, cumnați, avem împreună un istoric extraordinar. Am vorbit deschis și a zis „eu vreau să-i dau mai multe minute, mult mai multe decât anul trecut. Din păcate, acum e în urmă cu pregătirea, că a fost la Euro U19 și a ratat pregătire, abia pe la final de august va fi pus la punct”.

– Deci ești optimist în legătură cu el.
– Da, sunt optimist. E copilul meu și normal că îi vreau binele, dar nu a fost nici măcar o secundă în timpul campionatului trecut o discuție cu Gică să-l întreb „băi, dar pe Nico nu-l bagi?”. A avut meciuri când a intrat bine, dar când joci 20 de minute, ce să faci? În primul rând, te sufoci”, spunea Gheorghe Popescu, în iulie 2022. 

Citește și:

Țintă surprinzătoare a lui Hagi » Farul vrea un român care evoluează în Serie C, iar jucătorul e tentat să semneze

Chindia Târgoviște, două mutări la începutul lui 2023: a adus doi jucători, de la FCSB și Farul

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Beijingul amenință cu represalii după ce mai multe țări au impus teste COVID-19 pentru călătorii din China – HotNews.ro
Next post Transferul lui Alexandru Ișfan la Craiova a fost la un pas să cadă – DigiSport