Naționala Braziliei ar lua în calcul bomba anului: Pep Guardiola, pe banca selecționatei lui Neymar – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat duminica, 11 decembrie 2022 23:06 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 23:18

Presa internațională speculează că federația de peste Ocean ar vrea să obțină semnătura spaniolului, pe care oficialii l-au tatonat și la începutul acestui an. Brazilia nu mai joacă un meci oficial până în martie 2023, așa că are timp în care să aleagă cine să vină la cârma naționalei lui Neymar. O mare frână pentru aspirațiile brazilienilor ar fi faptul că Guardiola abia a semnat prelungirea cu Manchester City, până în 2025. 

„Când a auzit câți bani vrea Pep Guardiola, aproape a făcut infarct”

Francisco Novelleto, vicepreședintele Confederației Braziliei de Fotbal, a explicat la începutul lui 2022 cum au decurs negocierile cu Guardiola în 2019, atunci când spaniolul a fost dorit pentru prima dată de Selecao: „L-am contactat Guardiola și a spus că va accepta, dar că ia 24 de milioane de euro pe an în Anglia. Colegul meu care a mers să negocieze cu el aproape că a făcut un infarct când a aflat”. 

Până acum, Pep a câștigat 11 trofee la Manchester City, printre care 4 titluri de campion, în 2018, 2019, 2021 și 2022. Singurul trofeu important care-i lipsește este Liga Campionilor. A fost aproape să o câștige în 2021, dar a pierdut la limită finala cu Chelsea.

Pe lista extinsă a Braziliei s-ar afla fostul antrenor al lui Flamengo, Dorival Júnior, Fernando Diniz de la Fluminenses, Jorge Jesus de la Fenerbahce, fostul antrenor al Atlético Mineiro, Cuca, Renato Gaúcho de la Grêmio, Rogério Ceni din São Paulo și Mano Menezes, în prezent responsabil de Internacional, notează AS. 

A fost interes pentru Guardiola, s-a discutat şi cu staff-ul lui. Totuşi, Guardiola a preferat să-și reînnoiască contractul cu Manchester City. Poate că ar fi greu pentru Federaţie să ajungă la o înțelegere, fiindcă e cel mai bine plătit antrenor din lume. Fernando Diniz e un antrenor bun, care-mi place, rămân curios să văd pe cine aleg
Ronaldo Nazario pentru Marca

Pep Guardiola a semnat cu Manchester City, dar tânjește după o națională

Din vara lui 2016 pe banca „cetățenilor”, Guardiola va rămâne la cârma lui Manchester City până în 2025. Campioana Angliei a anunțat la finalul lui noiembrie că Guardiola a semnat prelungirea cu doi ani a contractului scadent în 2023. Așadar, este legat de Manchester City până în 2025.

„Sunt atât de fericit că voi rămâne la Manchester City pentru încă doi ani. Nu le pot mulțumi tuturor de la club suficient de mult pentru încrederea pe care mi-o arată. Sunt fericit, mă simt bine aici. Am tot ce-mi trebuie pentru a-mi face munca cât de bine pot. 

Știu că următorul capitol al acestui club, în următorul deceniu, va fi uimitor! S-a întâmplat în ultimii 10 ani, se va întâmpla și în următorii 10, pentru că este un club foarte stabil. Din prima zi am simțit ceva special aici. Nu aș putea fi într-un loc mai bun”, a comentat Guardiola.

În vara anului trecut, antrenorul spaniol susținea că va pleca de la cârma formației din Manchester și că va prelua o echipă națională: „Următorul pas este o echipă națională, dacă va exista o posibilitate. După 7 ani la această echipă, cred că mă voi opri. Voi lua o pauză, să văd ce am făcut. Iar în proces aș vrea să antrenez o echipă sud-americană, o națională europeană și să antrenez în Copa America”.

Cele mai bune glume după eliminarea Braziliei de la Mondial: 

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de fotbal: 

Record deținut de Cristiano Ronaldo, doborât » Un marocan a bătut recordul înregistrat de superstarul portughez la săritura în înălțime, chiar în meciul cu naționala lusitană

Final de drum pentru Cristiano Ronaldo: „Ieri s-a încheiat visul. Dar vreau să vă transmit ceva”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Gabi Balint crede că ciocnirea dintre Darius Olaru și Andrea Compagno putea fi evitată! Ilie Dumitrescu, îngrozit – DigiSport
Next post Fotbalistul cel mai afectat după ciocnirea ”horror” dintre Darius Olaru și Andrea Compagno și perioada de pauză recomandată – DigiSport