Mărturisire-șoc, la GSP Live, a jucătorului convocat de Iordănescu la națională: „Da, am furat bani de la un c – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 11:03 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 14:32

Fostul fotbalist Tibor Moldovan, acum în vârstă de 40 de ani, a povestit că a fost dat afară de la Rapid, unde a jucat în ultima parte a junioratului, pentru că a furat bani de la un coechipier.

Fostul atacant Tibor Moldovan, de loc din Târgu Mureș, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, unde a mărturisit că „un incident mai neortodox” a dus la mazilirea sa de la Rapid, club la care a ajuns la 18 ani, în ultima parte a junioratului.

CSU CRAIOVA Anunț-șoc al lui Rotaru: „Din vară nu mai continui! Să vedem cine va investi”

Dat afară de la Rapid, unde era căpitan, pentru că a furat bani de la un coleg

„Când am terminat liceul, la 18 ani, înainte de a începe ultimul an de juniorat, am dat o probă la juniori (la Rapid). Așa am devenit căpitanul echipei la grupa de ’82, eram coleg cu Daniel Niculae. Apoi am fost promovat și eu la echipa de tineret”, și-a început Moldovan povestirea.

Apoi a atins momentele delicate: „Am plecat după ce avut un incident cu câțiva colegi de acolo. S-au întâmplat niște chestii mai neortodoxe.

Da, e adevărat (n.r. – întrebat despre acuzațiile de furt). De la un coleg de echipă. Am sustras 50 de lei, împreună cu un alt coleg. Nici nu mai țin minte cum îl cheamă. Apoi, după antrenament, ne-a căutat antrenorul, Codreanu. Ne-a întrebat, am recunoscut, am înapoi banii și am fost excluși din lot.

Eram în anii 2000, nu aveam resurse financiare. Veneam dintr-o familie simplă, modestă, cu părinți muncitori, la fabrică. Nici nu aveam probleme financiare, dar am provenit dintr-un cartier din Târgu Mureș.

Am fost într-un anturaj în care se practicau aceste chestii, am umblat la tot felul de «evenimente» de genul. Da, așa era la modă atunci. Erau chestii mărunte, din mașini, magazine.

Am fost câțiva ani în acel anturaj, în care eram poreclit «Fotbalistul». În acel anturaj erau prietenii mei din cartier, nu voiam să mă despart de ei, iar după antrenamente îmi petreceam timpul cu ei”.

Mărturisire-șoc, la GSP Live, a jucătorului convocat de Iordănescu la națională: „Da, am furat bani de la un coleg. D-asta m-au dat afară. Mergeam la furat și cu băieții din anturaj”

Tibor Moldovan, în prezent

Tibor Moldovan, la GSP Live: „Am dat declarații la poliție, dar în arest nu am fost niciodată”

„Părinții nu cunoșteau multe detalii. Erau la lucru, după-amiaza aveau de lucru prin casă, nu aveau așa mult timp de noi. Băiat fiind, nu aveau așa mult control asupra mea, asupra noastră.

Am fost pe punctul să fim arestați, dar nu am ajuns niciodată în arest sau închis. Am avut, însă, experiență cu declarații pe la poliție.

După ce s-a întâmplat la Rapid m-am întors acasă la Târgu Mureș. Părinții nu au știut nimic. N-am jucat fotbal 10 luni, am ales să-mi petrec viața cu prietenii. Am fost pe punctul să plec în Spania să practic această meserie, mi-am făcut și pașaportul împreună cu băieții, dar în ultima clipă m-am răzgândit pentru că mama a insistat să rămân acasă, să fac sport.

Am renunțat  să mai fac așa ceva (n.r. – să fur), a fost o chestie de copilărie, de anturaj. Ăștia erau idolii noștri, băieții de cartier.

Aproape despre toți încă știu câte ceva. Majoritatea au familii, copii, lucrează. Unii au ajuns prin închisori, pe afară. Unii sunt bine, majoritatea au trecut peste acea perioadă. Nu a făcut nimeni din pasiune lucrurile alea negative. Nu pentru asta ne-am născut”, a adăugat Tibor.

După aventura de la Rapid, a semnat cu Unirea Alba Iulia, pentru care a jucat între 2002 și 2005, înainte de a ajunge la Dinamo.

În 2004, când evolua la Unirea, a fost convocat de selecționerul României, Anghel Iordănescu, la un stagiu de pregătire în Cipru. A și jucat un meci pentru națională, 3-0 cu Ungaria, în care a fost titular în atac alături de Ciprian Marica.

De 8 ani, de când m-am retras, am intrat în imobiliare. Din 2016 am o firmă de construcții în Târgu Mureș, sunt un mic dezvoltator imobiliar. Acum lucrez și la alt business, în alimentația publică. De două săptămâni am deschis o tavernă grecească în Târgu Mureș. Lucrurile merg bine. 

Tibor Moldovan

Ștefan Târnovanu a furat datele de pe cardul unui coleg

Actualul portar titular de la FCSB, Ștefan Târnovanu, este alt nume din fotbal prins că a furat de la un coechipier.

În 2018, când Târnovanu avea 18 ani și juca la Poli Iași, a fost convocat la lotul național U19. La acea acțiune, i-a fotografiat cardul colegului de cameră Andrei Cristea, apoi a făcut cumpărături online pe banii acestuia.

Familia lui Cristea a fost alertată de bancă după apariția cheltuielilor și l-a sunat pe Andrei pentru a-i cere socoteală. După mai multe investigații, s-a descoperit că vinovat ar fi Târnovanu, care a fost exclus din lot.

Ștefan și-a recunoscut greșeala și s-a împăcat cu păgubitul înainte ca acesta să depună o plângere la poliție.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Ilie Dumitrescu, propunere-șoc de antrenor la FCSB: „E mai versat, are și școala vieții! E profilul care îi convinge lui Gigi”

FCSB șochează Europa » Nu există așa ceva la niciun mare club din campionatele de top ale continentului!

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Putin l-a trimis pe Medvedev la Beijing cu un mesaj pentru Xi. Președintele chinez i-a cerut „moderație”… – Digi24
Next post VIDEO Caz straniu al dispariției unei fetițe de 11 ani în SUA. FBI dă publicităţii ultimele imagini cu Mădălina Cojocari, dată dispărută de părinţi la trei săptămâni de când lipsea de acasă / Mama şi tatăl vitreg au fost arestaţi – G4Media.ro