Marco Oneto, fostul preparator fizic al lui Dinamo: „CFR Cluj și FCSB pot juca în Serie A” – Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Răureanu – Publicat sambata, 28 ianuarie 2023, 08:14 / Actualizat sambata, 28 ianuarie 2023 08:47

Marco Oneto, preparatorul fizic plecat în 2015 de la Dinamo, a lucrat pentru Genoa, deci cunoaște foarte bine și clubul, și nivelul din Serie B. El susține că ar fi greșit să ne gândim că vom avea o națională slabă doar pentru că fotbaliștii noștri sunt în eșalonul secund italian. Avem 11 jucători în liga secundă italiană odată cu transferul lui Denis Drăguș la Genoa!

– Marco, te contactez pentru că a ajuns și Drăguș la Genoa și avem foarte mulți români în Serie B. Cum e campionatul?
– E o competiție bună, cred că nivelul e cel mai ridicat din ultimii ani. Sunt multe cluburi cu tradiție mare: Genoa, Brescia, Parma, Bari, Ascoli, Perugia, Venezia. La meciul Bari-Genoa au fost cincizeci de mii de spectatori, ceea ce înseamnă că e un fotbal serios și interesant. Toate cluburile sunt bine organizate, au condiții excelente. Și antrenorii au nume cunoscute: Ranieri a revenit la Cagliari, la Benevento e Cannavaro, la Reggina e Filippo Inzaghi.

– Ar fi greșit dacă ne-am gândi că vom avea o națională slabă, din moment ce jucătorii noștri provin din liga a doua?
Greșiți dacă așa calculați! Decât să ai un fotbalist în Belgia, unde el nu prea joacă, nu e mai bine să fie titular în Serie B? Ți-am spus, e un campionat foarte serios. Genoa va juca în etapa următoare acasă cu Pisa, un meci la care probabil că vor fi 30.000 de spectatori, e un public extrem de cald, o „tifoserie” care împinge echipa de la spate. Așa că românii din echipă au ocazia să evolueze într-o atmosferă de fotbal adevărat. În plus, Genoa are ca obiectiv promovarea, deci jucătorii sunt obligați să suporte o presiune etapă de etapă.

ITALIA 2 Naționala de Serie B! Jucătorii români sunt pe locul 4 în topul străinilor din liga secundă italiană

Marco Oneto: „Câteva echipe ar fi bune în prima ligă a voastră”

– Remarc că vorbești foarte bine limba română, deși ultima oară când ai lucrat la Dinamo a fost în urmă cu șapte ani.
– Nu am uitat limba pentru că eu citesc zilnic știri despre fotbalul din România. Acum am laptopul deschis și la „favorite” am salvate La Gazzetta dello Sport, Tuttosport, Gazeta Sporturilor și Sport.ro. Am rămas conectat la fotbalul românesc pentru că am petrecut cinci ani foarte buni, foarte frumoși acolo. Acum, când vorbesc cu tine în limba română, simt ca și cum aș fi în București.

– Situația de la Dinamo cum ți se pare?
– Nu înțeleg mare lucru, știu doar din știrile citite, dar nu pot pricepe cum a ajuns Dinamo în situația aceasta. Sper ca viitorul să poată fi bun, pentru că mă doare inima când văd că Dinamo e în liga a doua și citesc despre tot felul de probleme. Eu sunt genoan și dinamovist. Genoa este echipa mea favorită dintotdeauna, „câinii” mi-au rămas și ei în suflet fiindcă m-am simțit extraordinar acolo, mi-a plăcut foarte mult să lucrez și să trăiesc în România.

– Românii din Serie B cum se descurcă?
– Pe Drăguș, care a semnat cu Genoa acum, nu-l cunosc, l-am urmărit doar în câteva imagini pe Internet. Drăgușin e titular de bază și e un fotbalist foarte apreciat, ceea ce nu e de mirare, pe el îl cunoșteam încă de când se afla la Juventus.

Marco Oneto: „CFR Cluj și FCSB pot juca în Serie A”

– Pușcaș e așa și așa, a fost rar titular. De ce?
– El nu a fost la Genoa de la începutul sezonului și echipa începuse campionatul cu Coda titular, iar Pușcaș a trebuit să concureze cu el după ce a venit. A fost schimbat antrenorul între timp, a plecat germanul Blessin și a fost instalat Alberto Gilardino. Cu el, echipa a mers fantastic, a avut cinci victorii și un egal. Gilardino a încercat să ruleze lotul, să le ofere șanse tuturor, așa a început să joace și Pușcaș mai mult, iar în etapa trecută a marcat un gol foarte frumos, cu o lovitură de cap senzațională.

– Campionatul e mai bun decât e prima ligă a noastră?
– Câteva echipe din Serie B ar juca fără probleme în prima ligă din România, dar nu ar putea câștiga titlul. Aveți formații așa cum sunt CFR Cluj, FCSB, ele s-ar descurca și în Serie A de la noi.

– După plecarea din România ai continuat să lucrezi tot ca preparator fizic?
– Am fost preparator în staff-ul lui Bergodi la Modena, la Pescara și la Brescia, pe urmă am semnat cu Genoa ca antrenor principal al formației sub 16 ani, apoi am trecut ca „principal” al echipei feminine. A fost schimbată conducerea clubului și noii șefi au un alt proiect, alte planuri și m-au înlocuit. Eu sunt în continuare sub contract cu Genoa, dar nu mai conduc echipa.

L-am antrenat la Dinamo pe Ovidiu Burcă, îi urez să aibă succes! Nu știu cum vedeți voi, dar eu tot mai sper că va fi bine și că Dinamo se va întoarce în prima ligă ca o echipă puternică

Drăguș va avea nevoie de o perioadă pentru adaptare, după care cred că se va impune la Genoa. Atât cât l-am urmărit eu în imagini, pare să fie un fotbalist cu calități clare

Sigur că e o diferență de valoare între Serie A și Serie B, dar să nu credeți că în „B” nu e un fotbal bun! În Italia, în Anglia, în Franța sunt bune și ligile secunde

Marco Oneto, preparator fizic

Acuzații grave la CS Dinamo: „Dănuț Lupu a dat în mine, m-a înjurat și scuipat! Merg la poliție!” » Lupu a reacționat halucinant: „Ha-ha-ha. E nebun” CS DINAMO Acuzații grave la CS Dinamo: „Dănuț Lupu a dat în mine, m-a înjurat și scuipat! Merg la poliție!” » Lupu a reacționat halucinant: „Ha-ha-ha. E nebun” Retrogradarea „câinilor” i-a ajuns: „Nu mai vrem baraj, a fost suficient cel cu Dinamo” U Cluj Retrogradarea „câinilor” i-a ajuns: „Nu mai vrem baraj, a fost suficient cel cu Dinamo”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Google a creat un AI care face muzică folosind text – connect
Next post Florin Niță a scăpat de calvarul de la Sparta Praga! Decizia luată de portar – DigiSport