Luminozitatea incredibila a noilor smart TV-uri Samsung QD-OLED – Dojotech.ro

Compania Samsung din Coreea de Sud nu a dezvaluit oficial gama sa de smart TV-uri QD-OLED pentru acest an, dar divizia sa de ecrane tocmai a promovat cateva specificatii cheie: luminozitatea maxima de 2000 nits si o crestere a eficientei energetice de pana la 20%.

Lumonozitatea maxima de 2000 nits a noului smart TV e dubla fata de cea a modeluluii QD-OLED Samsung S95B de anul trecut. De asemenea, acea luminozitate e mai mare decat cea de 1800 nits a modelului LG G3 pentru 2023.

Cu toate acestea, gradul de lumina al celui LG ar putea creste in functie de setarile de imagine exacte. Desi gradul maxim de lumina nu inseamna totul pentru calitatea imaginii, ecranele luminoase tind sa produca imagini HDR mai bune si mai vibrante.

Si daca smart TV-ul Samsung cu ecran QD-OLED isi poate mentine aceasta luminozitate pe portiuni extinse ale ecranului, acest lucru ar face ca noile smart TV-uri sa fie mai viabile de folosit in incaperi luminoase in care modelele OLED pot fi supuse reflexiilor excesive si vizibilitatii scazute.

Nivelul de lumina maxim de 2000 nits ar pune noile smart TV-uri QD-OLED ale Samsung Display la egalitate cu modelul Mini LED HiSense U8H. Divizia Samsung Display a companiei sud-coreene spune ca a fost capabila de creasca luminozitatea ecranelor QD-OLED (Quantum Dot OLED) datorita combinarii unui nou algoritm de optimizare a luminozitatii cu un nou material.

Conform comunicatului de presa al companiei Samsung din Coreea de Sud, algoritmul AI IntelliSense colecteaza informatii de la pixelii ecranului QD-OLED in timp real si utilizeaza acele informatii pentru a controla precis lumina, in timp ce materialul HyperEfficient EL creste eficienta luminii albastre emise si imbunatateste luminozitatea si claritatea.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Anunțul momentului la AC Milan » Ce se întâmplă cu Ciprian Tătărușanu la revenirea Serie A – Gazeta Sporturilor
Next post Reacția lui Eugen Neagoe când a fost întrebat dacă i-a promis titlul de campion lui Mihai Rotaru – DigiSport