Lumea fotbalului se roagă pentru Gianluca Vialli. Legenda Italiei e în stare critică la Londra – Prosport

Sunt ore critice pentru Gianluca Vialli, legendă a fotbalului italian. Ajuns la 58 de ani, fostul mare internațional a fost nevoit să renunțe în urmă cu câteva zile la postul său de la naționala Italiei pentru a se dedica luptei cu cancerul de pancreas, cu care a fost diagnosticat în 2017.

La doar o zi după funeraliile unui alt fost mare jucător, Sinisa Mihajlovic, cotidianul La Gazzetta dello Sport anunță că mama lui Gianluca Vialli, în vârstă de 87 de ani, a zburat de urgență la Londra după ce starea de sănătate a fiului său s-a agravat.

Gianluca Vialli, în stare critică la Londra. Mama sa a zburat de urgență

Gianluca Vialli anunțase la finele săptămânii trecute că a decis împreună cu echipa de oncologi care îl ține sub observație să renunțe la activitatea profesională pentru o perioadă de timp. Extrem de discret, fostul atacant a plecat pentru un tratament extrem de dificil în Anglia.

„Voi utiliza toată energia mea psihico-fizică pentru a ajuta corpul meu să treacă și de această fază a maladiei”, a fost promisiunea italianului din staff-ul lui Roberto Mancini.

Gianluca Vialli și Roberto Mancini au o prietenie aparte, care a depășit granițele fotbalului. Cei doi au făcut cuplu în ofensiva Sampdoriei în anii ’80 și au fost porecliți „I gemelli del gol”, în traducere „gemenii golului”. În urmă cu doi ani, selecționerul Squadrei Azzurra l-a chemat pe Vialli alături pe bancă pentru a-i fi alături la Euro 2020 pe care l-a și cucerit.

Gianluca Vialli a fost șeful delegației Italiei la Euro 2020, campioana turneului final. Sursă foto: ProfiMedia

„Cancerul este un tovarăș de călătorie nedorit, dar nu pot sta pe loc. Boala s-a urcat în același tren cu mine și trebuie să merg mai departe, să călătoresc fără să renunț vreodată, sperând că într-o bună zi acest musafir nedorit va obosi și va pleca liniștit.

Am încă atât de multe lucruri pe care vreau să le fac în această viață. Îmi dau seama că oamenii se pot uita la mine, pot vedea că am trecut peste boală și sper că și ei ar putea face la fel. Am fost fotbalist și poate și din acest motiv sunt un om puternic. Dar această boală mi-a demonstrat că pot să fiu fragil și vulnerabil în același timp”, afirma Vialli după ce a acceptat propunerea lui Mancini de a deveni șeful delegației italiene.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Se schimbă banii în Marea Britanie. Cum arată noile bancnote cu chipul regelui Charles III, care o… – Digi24
Next post FC Voluntari se întărește pentru a prinde play-off-ul » Acord Runar Mar Sigurjonsson – Gazeta Sporturilor