LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 297 | Sirenele de raid aerian sună în toată Ucraina, la o zi după… – Libertatea

15:00 – Acum 3 ore

17-12-2022

Bilanțul deceselor din Krivoi Rog a crescut la 5

Cinci persoane au fost ucise în atacul rusesc rusesc cu rachetă din 16 decembrie asupra orașului industrial Krivoi Rog, din regiunea Dnipropetrovsk, potrivit unui bilanț actualizat publicat sâmbătă, relatează Kyiv Independent.

Doisprezece persoane au fost rănite, inclusiv patru copii.

Printre persoanele ucise se numără un copil de doar un an care a fost scos sâmbătă de sub dărâmături.

14:45 – Acum 3 ore

17-12-2022

Rusia spune că ultimele sancțiuni ale UE vor „exacerba” problemele

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe a Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că ultima rundă de sancțiuni impuse de UE împotriva Moscovei va duce doar la o „exacerbare” a problemelor în interiorul blocului comunitar.

Cele mai recente măsuri adaugă pe „lista neagră” alte aproape 200 de persoane și interzic investițiile în industria minieră a Rusiei, printre altele.

„Pachetul actual va avea același efect ca toate cele anterioare – exacerbarea problemelor socio-economice din însăși Uniunea Europeană”, a precizat Zaharova.

Ea a cerut UE să anuleze toate restricțiile care, direct sau indirect, au un impact asupra exporturilor rusești de cereale și îngrășăminte.

Recomandări
Sătui să mai înghețe în clase, elevii și profesorii au făcut un târg de Crăciun, ca să cumpere o centrală nouă. Primar: „E rezolvată problema. În primăvară”

14:05 – Acum 4 ore

17-12-2022

Comandant: Ucraina se „pregătește” pentru o invazie din nord

Un comandant militar ucrainean a spus că Rusia ar putea încerca să invadeze din nord, posibil în jurul aniversării când Vladimir Putin a ordonat pentru prima dată trupelor sale să invadeze Ucraina – 24 februarie.

Generalul Andrii Kovalchuk a avertizat că ar putea ca pe viitor să vină cele mai aprige lupte și a cerut aliaților occidentali să sprijine Ucraina cu arme letale, inclusiv cu muniții cu dispersie.

Într-un interviu acordat Sky News, el a spus că se așteaptă ca forțele ruse să încerce să invadeze Ucraina din nord, est și sud, poate chiar pe 24 februarie 2023 – la aniversarea unui an de când trupele ruse au invadat țara.

13:45 – Acum 4 ore

17-12-2022

O persoană, ucisă de atacurile rușilor asupra Herson

Trupele ruse au bombardat unul dintre districtele din Herson cu sistemul de lansare multiplă de rachete și artilerie pe 17 decembrie, ucigând un bărbat și rănind o femeie în vârstă de 70 de ani, potrivit guvernatorului regiunii Herson, Yaroslav Ianușevici.

Una din rachete a lovit o mașină civilă. „Un bărbat de 36 de ani care se afla în mașină a murit pe loc”, a spus Ianușevici, adăugând că femeia rănită a fost internată.

Cum a ajuns Cristian Bușoi să pledeze pentru gazul lichefiat din Doha. Qatar: „Europa greșește, e nevoie de contracte pe 10-20 de ani cu noi”. Bușoi: „Este nevoie de contracte pe 10-20 de ani cu Qatar” Recomandări
Cum a ajuns Cristian Bușoi să pledeze pentru gazul lichefiat din Doha. Qatar: „Europa greșește, e nevoie de contracte pe 10-20 de ani cu noi”. Bușoi: „Este nevoie de contracte pe 10-20 de ani cu Qatar”

Forțele ruse și-au intensificat atacurile asupra orașului Herson, pe malul vestic al râului Nipru, de când forțele ucrainene au eliberat zona în urmă cu o lună.

12:30 – Acum 6 ore

17-12-2022

Analiză: Rușii sunt „îngrijorați de vulnerabilitatea Crimeei”

Seria de atacuri rusești împotriva infrastructurii critice ucrainene a constat în mare parte din rachete de croazieră lansate din aer și de pe mare, dar aproape sigur a inclus și drone furnizate de Iran, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor de pe frontul din Ucraina, ministerul a spus că a existat „o creștere” a campaniei Rusiei de atacuri cu rază lungă împotriva infrastructurii critice a Ucrainei.

Dronele furnizate de Iran au fost lansate din regiunea Krasnodar a Rusiei, în timp ce, anterior, au fost lansate în principal din locații din Crimeea ocupată.

Schimbarea locului de lansare „se datorează probabil preocupărilor Rusiei cu privire la vulnerabilitatea Crimeei, dar locația este convenabilă și pentru aprovizionarea din punctul probabil de sosire a armelor în Rusia, la Astrakhan”.

12:10 – Acum 6 ore

17-12-2022

Armata rusă a pierdut 420 de soldați, într-o singură zi

Un nou bilanț al pierderilor suferite de armata rusă în cele aproape 10 luni de război, prezentat de Kiev, pune numărul soldaților morți la 97.690, cu 420 mai mulți decât în ziua precedentă.

Reacția Kremlinului, după ce presa din SUA a scris că Putin i-a ordonat lui Kadîrov să-l lichideze pe Zelenski, în primele zile ale invaziei Recomandări
Reacția Kremlinului, după ce presa din SUA a scris că Putin i-a ordonat lui Kadîrov să-l lichideze pe Zelenski, în primele zile ale invaziei

De asemenea, rușii au mai pierdut, în ultimele 24 de ore, alte 5 tancuri, 6 blindate și un sistem de artilerie.

11:45 – Acum 6 ore

17-12-2022

Sirenele de raid aerian sună în toată Ucraina

Toate regiunile Ucrainei se află sub alertă de raid aerian, inclusiv capitala Kiev, relatează The Guardian.

Alerta vine la o zi după ce oficialii ucraineni au declarat că Rusia a lansat vineri peste 70 de rachete într-unul dintre cele mai mari atacuri de la începutul războiului, forțând întreruperi de urgență a alimentării cu electricitate la nivel național.

11:30 – Acum 7 ore

17-12-2022

Kiev: Alimentarea cu apă restabilită. Încălzirea, doar în jumătate de oraș

Primarul capitalei ucrainene a declarat sâmbătă dimineața că metroul este din nou în funcțiune și că toți locuitorii au fost reconectați la alimentarea cu apă, la o zi după ultimul val de atacuri aeriene ruse asupra infrastructurii critice.

Vitali Klitschko a mai spus că încălzirea a fost restabilită în jumătate din oraș, iar electricitatea a fost restabilită pentru două treimi.

„Dar sunt implementate programe de întrerupere de urgență”, a scris el pe Telegram, precizând că „deficitul de energie electrică este semnificativ.”

11:00 – Acum 7 ore

17-12-2022

Putin s-a întâlnit cu comandanții militari pentru a discuta strategia din Ucraina

Kremlinul a anunțat sâmbătă că președintele Vladimir Putin a avut, cu o zi înainte, întâlniri cu comandanții forțelor armate ale Rusiei pentru a discuta campania militară din Ucraina.

„Vineri, președintele a petrecut toată ziua la sediul personalului armatei implicat în operațiunea militară specială din Ucraina”, a transmis Kremlinul.

Liderul rus s-a întâlnit cu ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi cu şeful Statului Major general, Valeri Gerasimov, şi a purtat „discuţii separate cu comandanţii” din diferite ramuri ale apărării, se arată în comunicat.

„Vom asculta comandanții din fiecare direcție operațională și aș dori să aud propunerile dumneavoastră cu privire la acțiunile noastre imediate și pe termen mediu”, spune Putin pe o înregistratea distribuită de Kremlin de la întâlnirea la care au participat câteva zeci de persoane.

09:00 – Acum 9 ore

17-12-2022

Rusia retrage unele forțe din Kakhovka și Nova Kakhovka din regiunea Herson

Rusia redistribuie unități și își retrage unele dintre trupele din Kakhovka și Nova Kakhovka din regiunea Herson, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit Statului Major General, trupele s-au retras în așezarea Nijni Sirohozi, situată mai la est, în partea ocupată de ruși a regiunii Herson.

Kakhovka și Nova Kakhovka sunt situate pe malul de est al râului Nipru, la puțin sub 100 de kilometri est de Herson. Hidrocentrala Kakhovka este situată în Nova Kakhovka și, sunt informații că a fost parțial aruncată în aer de forțele ruse pe fondul contraofensivei Ucrainei de eliberare a Hersonului.

Militarii ruși au răspândit, de asemenea, informații că Kakhovka va fi abandonată de trupele ruse până la sfârșitul anului și oferă colaboratorilor locali opțiunea de a se muta în Crimeea ocupată de ruși, a spus Statul Major.

08:50 – Acum 9 ore

17-12-2022

Două rachete rusești, doborâte deasupra Odesei

Forțele aeriene ucrainene au doborât două rachete rusești Onik în dimineața zilei de 17 decembrie, a informat Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei.

Potrivit comandamentului, rachetele au fost lansate dintr-un sistem de apărare de coastă de rachete din Crimeea ocupată de ruși. Nu au fost raportate alte informații despre atac.

07:50 – Acum 10 ore

17-12-2022

Directorul CIA: „Rușii nu sunt serioși în privința unei negocieri reale”

Directorul CIA, Bill Burns, a declarat, într-un interviu pentru PBS, că agenția pe care o conduce nu vede în prezent seriozitatea din partea rușilor necesară pentru a pune capăt războiului.

„Nu am ajuns la o evaluare care să spună că rușii vorbesc serioși în acest moment cu privire la o negociere reală”, a spus Burns.

Directorul CIA a mai spus că este de părere că atacurile Rusiei împotriva infrastructurii critice a Ucrainei vor continua, dar că agenția a observat un „ritm redus al luptelor” dintre Ucraina și armata Rusiei, pe măsură ce se apropie iarna.

„Dar nu este deloc redus în ritmul atacurilor din ce în ce mai brutale ale lui Putin împotriva civililor ucraineni și a infrastructurii civile ucrainene”, a adăugat Burns.

07:30 – Acum 11 ore

17-12-2022

Explozie în Odesa

Publicația ucraineană Suspilne relează că o explozie a fost auzită în orașul-port ucrainean Odesa în această dimineață.

Pentru moment nu sunt informații despre cauza exploziei sau posibile victime.

16 dec. – Acum 18 ore

16-12-2022

Guvernator: Un mort și 3 civili răniți, în urma bombardamentelor rușilor asupra orașului Herson

Forțele ruse au bombardat în cursul nopții o clădire rezidențială din orașul Herson, situat în sudul Ucrainei, provocând moartea unei persoane și rănirea a trei civili, a anunțat vineri guvernatorul regiunii Herson, Iaroslav Ianușevici, potrivit The Kyiv Independent.

Una din persoanele rănite a fost spitalizată în stare critică.

Un incendiu a izbucnit din cauza bombardamentelor, iar o echipă de salvare a evacuat oamenii, a precizat guvernatorul.

Forțele ruse și-au intensificat atacurile asupra orașului Herson, situat pe malul vestic al râului Nipru, de când trupele ucrainene au eliberat zona, în urmă cu o lună.

16 dec. – Acum 19 ore

16-12-2022

Zelenski: Rusia are încă suficiente rachete pentru alte câteva lovituri masive

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Rusia are încă suficiente rachete pentru alte lovituri masive precum cea lansată mai devreme în cursul zilei împotriva sistemului de generare a energiei electrice din Ucraina, relatează Sky News și Al Jazeera.

Vorbind într-un discurs video după atacurile cu rachete de astăzi, Zelenski a spus: „Indiferent pe ce se bazează admiratorii de rachete de la Moscova, tot nu va schimba echilibrul de putere în acest război”.

Rusia a lansat astăzi peste 70 de rachete împotriva Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni.

Trei persoane au fost ucise atunci când un bloc de apartamente a fost lovit în centrul orașului Krivoi Rog, iar o alta a murit în bombardamentele din Herson, în sudul țării, au precizat aceștia.

Oficialii instalați de Moscova în estul ocupat al Ucrainei au declarat că 12 persoane au murit din cauza bombardamentelor ucrainene.

Kievul a avertizat joi că Moscova plănuiește o nouă ofensivă totală la începutul lui 2023, la aproximativ un an de la invazia din 24 februarie.

16 dec. – Acum 19 ore

16-12-2022

Rusia promite că nu va folosi arme biologice în Ucraina

Rusia nu va folosi arme biologice, a declarat vineri un diplomat rus de rang înalt în timpul unei conferinţe de presă la Geneva, relatează AFP.

Directorul adjunct în Departamentul neproliferare şi controlul armamentelor în MAE rus Konstantin Voronţov a combătut afirmaţiile conform cărora Rusia ar putea recurge la astfel de arme în conflictul din Ucraina. „Acesta nu este deloc un subiect” de discuţie şi Rusia este „integral şi ferm ataşată obligaţiilor sale” asumate în tratatele internaţionale care interzic folosirea acestor arme, a indicat diplomatul rus, potrivit Agerpres.

„Noi nu avem niciun program în domeniul militar legat de armele biologice” şi „toate activităţile noastre în domeniul biologic sunt exclusiv în scopuri paşnice şi nimic mai mult decât atât”, a susţinut Konstantin Voronţov, vorbind presei în marja unei reuniuni de evaluare a aplicării Convenţiei asupra armelor biologice (BWC), care interzice conceperea, fabricarea şi stocarea acestei categorii de arme de distrugere în masă.

Lipsa unui mecanism de verificare a respectării acestei convenţii este însă marele său punct slab şi un subiect de dispută de decenii.

16 dec. – Acum 20 ore

16-12-2022

Stoltenberg: Rusia se pregătește de un război lung în Ucraina

Rusia se pregăteşte de un război lung împotriva Ucrainei, a declarat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat AFP, punctând că aliații din cadrul NATO trebuie să continue să furnizeze arme Kievului până când preşedintele Vladimir Putin înţelege că „nu poate câştiga pe câmpul de luptă”, scrie Agerpres.

La aproape zece luni după invazia Moscovei asupra Ucrainei, forţele ucrainene au provocat Kremlinului o succesiune de înfrângeri care au permis eliberarea mai multor teritorii. Dar „nimic nu indică faptul că Putin a renunţat la obiectivul său de a controla Ucraina”, a avertizat șeful NATO.

„Nu trebuie să subestimăm Rusia. Ea se pregăteşte pentru un război lung. Vedem că încearcă să mobilizeze mai multe forţe, că este pregătită să sufere şi numeroase pierderi, că încearcă să aibă acces la mai multe arme şi muniţii”, a declarat Stoltenberg.

Mai multe detalii: Șeful NATO avertizează că Putin pregăteşte Rusia pentru un război lung în Ucraina. Ce spune Stoltenberg despre trimiterea sistemelor Patriot

16 dec. – Acum 20 ore

16-12-2022

Doar o treime din locuitorii din Kiev au căldură și apă

O treime dintre locuitorii capitalei ucrainene au în prezent încălzire și apă, reluarea serviciilor pentru restul este așteptată mâine dimineață. Potrivit primarului din Kiev, Vitali Klitschko, 40% din casele din Kiev au acum curent electric.

„Mai multe puncte critice de infrastructură din capitală au fost afectate astăzi. Da, există pene de electricitate. Există daune la rețeaua electrică”, a explicat oficialul.

„Serviciile municipale lucrează pentru a restabili alimentarea cu căldură și apă pentru toți locuitorii capitalei, până dimineața. Inginerii energetici lucrează pentru a stabiliza sistemul de alimentare cu energie”, a spus Klitschko.

16 dec. – Acum 21 ore

16-12-2022

Starea de urgență energetică, încheiată

Operatorul de stat al rețelei electrice din Ucraina, Ukrenergo, a ridicat starea de urgență pe care a declarat-o în cursul zilei.

Alertă a fost implementată după ce atacurile cu rachete rusești din această dimineață au cauzat o pierdere a consumului de energie la nivel național cu peste 50%

16 dec. – Acum 22 ore

16-12-2022

Premier: „Scopul Rusiei este să-i lase pe ucraineni fără lumină, apă sau căldură”

Prim-ministrul ucrainean Denis Shmihal a emis un avertisment sumbru cu ocazia unei ședințe de guvern care a avut loc vineri, după ce o nouă serie de atacuri rusești care au lovit infrastructura critică, potrivit CNN.

„Și-au stabilit un obiectiv de a lăsa ucrainenii fără lumină, apă și căldură”, a spus Shmihal. „Lumea ar trebui să răspundă cu siguranță acestor acțiuni ale Rusiei cu pași rapizi și decisivi”.

60 din 76 de rachete lansate de Rusia au fost blocate de apărarea antiaeriană, dar unele dintre rachetele care și-au găsit țintele vizate au lovit substații de înaltă tensiune și generatoare de electricitate, a spus premierul.

„Încă o dată există o lipsă gravă în sistemul de alimentare”, a spus Shmihal participanților la întâlnire. „Și acum se aplică întreruperi de urgență aproape în toată țara”.

16 dec. – Acum 23 ore

16-12-2022

Crește bilanțul deceselor în Krivoi Rog

Trei persoane au fost ucise în atacul cu rachete rusești de vineri dimineață asupra orașului Krivoi Rog din regiunea Dnipropetrovsk, potrivit unui bilanț actualizat prezentat de guvernatorul Valentin Reznichenko. 13 persoane au fost rănite.

Printre cei răniți se numără patru copii – un băiat și o fată, ambii în vârstă de trei ani, precum și un băiat și o fată, în vârstă de șapte ani – conform lui Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare a orașului Krivoi Rog.

concurs libertatea


Urmărește-ne pe Google News

În premieră, Mutu a dezvăluit motivul surprinzător pentru care a rupt relația cu Consuelo: „Nu mi-o spunea direct” GSP.RO
În premieră, Mutu a dezvăluit motivul surprinzător pentru care a rupt relația cu Consuelo: „Nu mi-o spunea direct” Răsturnare de situaţie în privinţa Schengen! Austria a făcut chiar acum marele anunţ: 'Nu se pune problema... Playtech.ro
Răsturnare de situaţie în privinţa Schengen! Austria a făcut chiar acum marele anunţ: ‘Nu se pune problema… Îți mai amintești de Costel Busuioc? Dureros ce s-a ales de el după ce devenise celebru. A pierdut și premiul de 100.000 de euro Viva.ro
Îți mai amintești de Costel Busuioc? Dureros ce s-a ales de el după ce devenise celebru. A pierdut și premiul de 100.000 de euro "Ne-a sunat şi a zis că o omoară". Tânără de 33 de ani, ucisă chiar de ziua de naştere, de fostul iubit. Prietenii au găsit-o înjunghiată în scara blocului Observatornews.ro „Ne-a sunat şi a zis că o omoară”. Tânără de 33 de ani, ucisă chiar de ziua de naştere, de fostul iubit. Prietenii au găsit-o înjunghiată în scara blocului Ce le-a spus polițiștilor eleva în stare gravă din Galați, înainte să intre în comă. Ar fi intoxicată cu un drog necunoscut Știrileprotv.ro
Ce le-a spus polițiștilor eleva în stare gravă din Galați, înainte să intre în comă. Ar fi intoxicată cu un drog necunoscut Cine este soția lui Serghei Mizil. Cora are 61 de ani și are o meserie neobișnuită FANATIK.RO
Cine este soția lui Serghei Mizil. Cora are 61 de ani și are o meserie neobișnuită Zelenski vrea să intervină video în direct la finala Cupei Mondiale! FIFA l-a refuzat când a aflat ce vrea să facă în faţa a milioane de telespectatori Orangesport.ro
Zelenski vrea să intervină video în direct la finala Cupei Mondiale! FIFA l-a refuzat când a aflat ce vrea să facă în faţa a milioane de telespectatori Horoscop 17 decembrie 2022. Săgetătorii ar fi bine să lase latura lor mai senină să preia controlul și să selecteze activitățile zilei de astăzi HOROSCOP Horoscop 17 decembrie 2022. Săgetătorii ar fi bine să lase latura lor mai senină să preia controlul și să selecteze activitățile zilei de astăzi PREMIERĂ: metoda medicală ce ajută la regenerarea și întinerirea pielii de pe întregul corp PUBLICITATE
PREMIERĂ: metoda medicală ce ajută la regenerarea și întinerirea pielii de pe întregul corp

Urmărește cel mai nou VIDEO

RECOMANDĂRI

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Calendar Creștin Ortodox, 17 decembrie: Mulţi români nu ştiu că azi e ziua lor de nume! Cui trebuie… – Antena 3 CNN
Next post Neymar l-a plătit pe Richarlison pentru a șterge tatuajul cu fața sa! – DigiSport