Lavrov: Rusia și China vor sta „umăr la umăr” ca să-și apere interesele – HotNews.ro

Occidentul încearcă să pună piedici prieteniei dintre Rusia și China, vorbind despre relațiile lor inegale și despre dependența Moscovei față de Beijing, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit Reuters.

Serghei LavrovFoto: Alexander Zemlianichenko / AP – The Associated Press / Profimedia

El a declarat că sugestiile privind o relație inegală între Moscova și Beijing „au fost exagerate în general de țările neprietenoase” de mult timp.

„Vedem acest lucru ca pe o încercare de a arunca o umbră asupra succeselor noastre, de a crea o barieră în prietenia dintre Moscova și Beijing”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru site-ul de știri Argumenty i Fakty.

El a adăugat, de asemenea, că are un „sentiment de camaraderie” și disponibilitatea de a sta „umăr la umăr” cu omologul său chinez pentru a apăra interesele țărilor lor.

Lavrov a spus că poziția ostilă a Uniunii Europene față de Moscova înseamnă că aceasta a „pierdut” Rusia. Iar Moscova intenționează să trateze cu Europa într-o manieră dură dacă va fi necesar, a afirmat el.

Șeful diplomației ruse a declarat că cele 10 ore de discuții purtate luna trecută între liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și președintele chinez Xi Jinping au propulsat „parteneriatul strategic” dintre Moscova și Beijing dincolo de „un context exclusiv bilateral”.

Lavrov a declarat că relațiile proaste ale UE cu Moscova sunt o chestiune care a apărut din vina Uniunii, din cauza sprijinului acordat de UE „regimului criminal” de la Kiev cu arme și instructori militari.

„Uniunea Europeană a pierdut Rusia. Dar este vina ei. Țările membre ale UE și liderii UE sunt cei care declară în mod deschis că este necesar să provoace, așa cum o numesc ei, o înfrângere strategică Rusiei”, a declarat Lavrov pentru site.

„Ca răspuns la pașii ostili, vom acționa într-o manieră dură, dacă va fi necesar, pe baza intereselor naționale ale Rusiei și a principiilor de reciprocitate acceptate în practica diplomatică”, a mai spus el.

___

Source: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Florinel Coman, semnal de alarmă după Sepsi – FCSB! Ce a spus despre Elias Charalambous – DigiSport
Next post Trump este „pregătit să intre şi să facă ceea ce trebuie să facă mâine” – Avocat – HotNews.ro