Kristalina Georgieva, şefa FMI: Ne aşteptăm ca o treime din economia mondială să fie în recesiune în 2023 – Ziarul Financiar

O treime din lume va intra în recesiune în acest an, a avertizat şeful FMI, Kristalina Georgieva.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, a declarat că anul 2023 va fi „mai greu” decât anul trecut, deoarece economiile din SUA, UE şi China vor încetini, potrivit BBC.

De vină sunt războiul din Ucraina, creşterea preţurilor, majorarea dobânzilor şi răspândirea COVID în China care apasă asupra economiei mondiale. În octombrie, FMI şi-a redus perspectivele de creştere economică globală pentru 2023.

„Ne aşteptăm ca o treime din economia mondială să fie în recesiune”, a declarat Georgieva pentru CBS.

Katrina Ell, economist la Moody’s Analytics din Sydney, a prezentat la BBC evaluarea sa asupra economiei mondiale.

„În timp ce scenariul nostru de bază evită o recesiune globală în următorul an, şansele ca aceasta să aibă loc sunt inconfortabil de mari. Cu toate acestea, Europa nu va scăpa de recesiune, iar SUA se clatină la limită”, a spus Ell.

Georgieva a avertizat că şi China, a doua cea mai mare economie a lumii, se va confrunta cu un început dificil de an.

„În următoarele două luni, va fi greu pentru China, iar impactul asupra creşterii chineze va fi negativ, impactul asupra regiunii va fi negativ, impactul asupra creşterii globale va fi negativ”, a spus şeful FMI.

FMI este o organizaţie internaţională cu 190 de ţări membre. Acestea colaborează pentru a încerca să stabilizeze economia globală. Unul dintre rolurile sale cheie este acela de a acţiona ca un sistem de alertă economică.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post „Fiți cu ochii pe el!” Un jucător de la FCSB, vedetă pe site-ul UEFA. Ce preț i-a stabilit Becali – DigiSport
Next post Antrenorul lui Emiliano Martinez a tranșat problema, după ce portarul a devenit „cel mai detestat om din lume” – DigiSport