Interviu altfel cu Constantin Budescu » În ce și-a invetit banii: „E cea mai sigură afacere” – Gazeta Sporturilor

Articol de Eduard Apostol – Publicat vineri, 13 ianuarie 2023, 10:34 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 10:59

Constantin Budescu, 33 de ani, a deschis cufărul de amintiri pentru Gazeta Sporturilor și a dezvăluit cum este omul din spatele artistului. De la bărbatul care se relaxează la cratiță la imobiliarele din averea familiei, de la „Sărmăluță” la Totti.

Constantin Budescu este un personaj. Ajuns la 33 de ani, decarul Petrolului a fost unul dintre artiștii ultimului deceniu în fotbalul românesc. Microbiștii îl cunosc după artificiile de pe gazon. Sau după capriciile pe care, franc, recunoaște că le-a avut și i-au fost o frână în carieră. La talentul lui, a strâns doar trei trofee din 2015 încoace. A ars gazul de pomană mult timp, însă s-a trezit la vreme și a apăsat accelerația în carieră, strângând și aprecieri, și bani.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Budi a dezvăluit cine este el în afara actorului din teren sau a celui care impresionează în filmulețele de pe social media atunci când dă gol din orice parcare sau din autocar.

UNIVERSITATEA CRAIOVA Mutare de efect pentru titlu în Bănie: „Sunt discuții avansate” » Cine e fotbalistul din Superligă așteptat imediat la Universitatea Craiova

CARIERĂ. Constantin Budescu: „Ăsta a fost stilul meu”

A fost catalogat ca fiind prea superficial pentru talentul pe care l-a posedat. Budi recunoaște, dar spune că a învățat din erori: „Nu știu dacă aș da timpul înapoi. Mă bucur de ceea ce am realizat până acum, vreau să cred că am făcut destule. Dacă aș da timpul înapoi, probabil, aș alege să debutez mai repede în prima ligă. Am făcut-o târziu, la 22 de ani. Cu toții facem greșeli. Practic, din ele învățăm. 

Când eram mai tânăr credeam că toate mi se cuvin și le pot face pe toate… Mai erau și chestiile cu antrenamentele, cu indolența și așa mai departe. Ăsta e stilul meu. Am încercat, pe parcursul acestor ani, să-l schimb cât pot eu de mult. Asta nu înseamnă că eram acum cine știe pe unde. Depinde și de factori, și de noroc. Majoritatea spun: „Dacă erai mai serios…”. Cine știe, poate că eram mai jos. Așa a fost să fie!”.

ÎMPLINIRI. Constantin Budescu: „M-aș fi descurcat în primele 5 campionate din Europa”

Când este întrebat despre cel mai frumos moment din fotbal, decarul spune mândru că poate alege mai mult de unul: „Calificarea echipei naționale la Euro 2016, după meciul din Feroe, când am marcat și două goluri. Trebuie să trecem aici și titlul cu Astra, în 2016, calificarea în grupele Europa League și primăvara europeană cu giurgiuvenii, apoi cu FCSB”

La talentul său, ar fi putut juca într-unul din primele 5 campionate ale Europei? „Da, cred că puteam. Sunt campionate tehnice, m-aș fi descurcat. Dar n-am avut niciodată impresar, tot timpul am plecat singur. Nimeni nu m-a propus, să mă bage în față. Mie mi-e OK așa cum sunt acum, cu tot ceea ce am realizat, am avut noroc și totul a decurs bine”, a replicat Budi.

„SĂRMĂLUȚĂ”. Budescu a provocat porecla

Ani la rândul i s-a spus „Sărmăluță”. O poreclă pe care el a provocat-o, practic. Cu aerul său nonșalant, fotbalistul a explicat de unde a pornit porecla: „A pornit de la o glumă. Eram la Astra, în autocar, și aveam niște „sifoane” pe acolo. Vorbeam mai tare și am zis: „Pfaa, merg acum acasă, fac niște sarmale, să vezi ce bag!”. N-a durat mai mult de două zile și a apărut la patron, care a ieșit și a vorbit public. Cum, Doamne iartă-mă!, să stau să fac sarmale sau să mănânc zilnic?!”.

Chiar, câte sarmale poate mânca la o masă Budi? „Doar de Sărbători mănânc, o porție. Oricum, de obicei, mă satur din aperitiv, nici nu prea ajung la sarmale”. Ceea ce puțini știu despre artistul Budescu este că poate fi și Chef în bucătărie: „Eu gătesc foarte bine. Serios. Îmi place și mă relaxează. Fac și altceva decât fotbal. Ce gătesc? De toate, inclusiv ciorbe. Mă descurc, nu mor de foame. Ținând cont că am plecat de mic de acasă… La ce mă pricep? Borș de cocoș, ciorbă de văcuță, te lingi pe degete. Facem și tradițional, la lemn, la foc… Sarmale nu m-am băgat să fac, dar nu cred că e greu, din moment ce prepar ciorbă de perișoare”.

AVERE. Salon de înfrumusețare, câteva service-uri și „ceva” apartamente

A făcut bani frumoși în ultimii opt ani, de când a început să câștige trofee și a prins câteva contracte pe măsura tehnicității sale. Ce-a făcut cu banii? „În afara salonului de înfrumusețare pe care i l-am făcut soției, am achiziționat ceva apartamente. Am preferat să-mi văd în continuare de fotbal. Vreau să stau destul de liniștit, nu să am 7-8 afaceri, să sune telefoanele enervant. Investiția în apartamente mi se pare cea mai sigură afacere. Mai am și niște service-uri pe la București, dar nu mă ocup eu, că nu am timp”.

HOBBY. Pește până în 10 kilograme

Interviu altfel cu Budescu » În ce și-a investit banii: „E cea mai sigură afacere”

Pe pagina de Instagram personală, pe lângă multe fotografii cu familia, Budi a postat și câteva cu el la pescuit, marea lui pasiune. „Mă relaxez. Cea mai mare captură? Până în 10 kilograme. Stau liniștit de dimineața până seara, chiar dacă nu prind nimic. Stau de plăcere, nu mă omor eu cu carnea de pește sau să mănânc ce prind. Așa, dacă ți-e poftă, mergi la magazin și-ți iei pește de acolo”, a mărturisit el.

DUELURI. „Au sărit pe Totti să-i ia tricoul”

Budi a prins dueluri mari în viață. Două tricouri, originale, le-ar fi dorit, dar n-a avut parte de ele. „Messi și Totti. Atât. Eu nu am fost genul să cer tricoul după meci, să facem schimb. Voiam doar de la Messi și de la Totti. Cu Leo n-am apucat să mă duelez, cu Francesco da, doar că era bătaie pe tricoul lui după Astra – Roma. Au sărit mai mulți să-i ia tricoul. Unul parcă l-a luat Lovin pentru Alibec. Alte echipamente n-am vrut. Acum, am o problemă, au început să-mi crească băieții și îmi cer ei să fac schimb de tricouri”, a povestit Costică.

COPII. „M-au schimbat în bine”

Interviu altfel cu Budescu » În ce și-a investit banii: „E cea mai sigură afacere”

Patrick Nicolas (7 ani) și Matias (5 ani) sunt cei doi copii ai cuplului Mădălina și Constantin Budescu: „I-am luat peste tot cu mine. În China l-am avut doar pe cel mare, în Arabia pe amândoi. În cantonamente n-am cum să-i iau, mai lipsesc de acasă, dar recuperez eu. Copiii îmi dau energie. M-am schimbat în bine după ce m-am căsătorit, după ce-au venit copiii, sunt alt om. Chiar dacă par eu mai neserios și mai glumeț câteodată. Mi-ar plăcea ca băieții să-mi calce pe urme, dacă vor dori, însă nu-i voi obliga”.

STRĂINĂTATE. Înaintea lui Ronaldo în Arabia Saudită

Budi a jucat și în Arabia Saudită, la Al Shabab, apoi la Damac: „M-am simțit mai bine decât în China. Oameni liniștiți, prietenoși, aveai mall-uri, supermarket-uri, de toate. Nu exista carne de porc și alcool, însă acestea nu au fost o problemă pentru mine. N-am avut dificultăți, am avut mulți români alături. Fie Șumudică, staff de români, apoi cu Valerică Găman, plus familiile, ne-am mai împrietenit și cu alți români”. 

Cristiano Ronaldo a fost transferat la Al Nassr pentru un salariu anual de 200 de milioane de euro. „La ce putere financiară au cei din Arabia Saudită, au forță să plătească. La cât de iubit e Cristiano Ronaldo, la cât de fanatici după fotbal sunt oameni acolo, cred că-și vor scoate banii. Vor amortiza investiția”.

VIITOR. Ia în calcul să devină antrenor

La 33 de ani e departe de gândul de a-și agăța ghetele în cui: „Mi-am propus să mai joc 5-6 ani, apoi vedem. Dacă în trecut ziceam că n-o să devin antrenor, acum parcă mi-am schimbat părerea. Mă trăgea înapoi chestia cu cantonamentele, cu plecările de acasă, însă poate mă apuc de școala de antrenori”.

5 goluriîn 17 selecții la națională a reușit mijlocașul „lupilor”

2017este anul în care Budescu a primit titlul de jucătorul român

3 trofeea cucerit fotbalistul, cu Astra Giurgiu, campionatul, Cupa și Supercupa

Probabil, aș fi putut avea mai multe selecții la națională. Când am fost chemat, am mers cu plăcere. Eu n-am renunțat nici acum la prima reprezentativă. Oricând! Important e să fiu sănătos, să joc bine la echipa de club
Constantin Budescu, mijlocaș Petrolul

Vorbe au fost, că aș fi fost dorit în Occident, însă n-am băgat în seamă până când nu a venit ceva scris. Mulți impresari zic că te duc la 5-6 echipe, au nevoie doar să semnezi, să te aibă la mână, apoi să te rogi de ei. Contract de reprezentare n-am avut cu nimeni, mandate am mai semnat
Constantin Budescu, mijlocaș Petrolul

Interviu altfel cu Budescu » În ce și-a investit banii: „E cea mai sigură afacere”

Ce spune Budescu despre…

  • Ioan Niculae: „Nu am avut multe de vorbit. Venea la echipă, îi explicam ceea ce era. Nu sunam eu președinții, patronii. Vorbeam la stadion când veneau la echipă”
  • Denis Alibec: „Am stat ceva ani împreună, în cameră, la Astra. Și acum discutăm, ne ajutăm la nevoie. La noi n-ai ce să faci, se vorbește mult despre ceea ce e un fotbalist în afara terenului. Nu știu dacă Denis mai joacă acele jocuri pe calculator, eu n-am avut timp pentru așa ceva”
  • Gabriel Tamaș: „Ne știm de mult timp, suntem prieteni foarte buni. Este un băiat extraordinar”
  • Gigi Becali: „Față de ceea ce vedeți la TV, e cu totul opus în viața de zi cu zi. Mă înțeleg foarte bine cu dânsul. Și când venea pe la echipă, discuția era alta decât la televizor. Vorbeam de toate, chiar ne ajuta cu sfaturile pe care ni le dădea. Țin minte că în prima perioadă la Steaua nu prea avea ce să ne zică, aveam numai victorii. „Băi tată, vin la voi că-mi place, n-am ce să vă zic!”, ne spunea. Dar îl poți prinde și-n situația cealaltă, nervos”
  • Mihai Stoica: „Mă înțeleg bine, discutăm când avem ocazia. Pe „Ilie Oană”, când am jucat ultima oară în meci direct, am stat de vorbă o jumătate de oră pe banca de rezerve”

Mai multe corespondențe din Antalya:

Covăsneni iritați » Echipa GSP a asistat la amicalul dintre Sepsi și Gabala SEPSI OSK Covăsneni iritați » Echipa GSP a asistat la amicalul dintre Sepsi și Gabala Peste Mutu, Hulk și Falcao! » Săpunaru a numit cel mai valoros fotbalist alături de care a jucat: „E numărul 1” DECLARAȚII Peste Mutu, Hulk și Falcao! » Săpunaru a numit cel mai valoros fotbalist alături de care a jucat: „E numărul 1”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Scandal de proporții! „Puștiul-minune” din fotbalul german nu ar avea doar 18 ani. Dovada, trimisă chiar de tatăl său – DigiSport
Next post Înalt diplomat rus: Belarusul ar putea să intre în conflictul din Ucraina dacă aceasta va decide „să invadeze” – HotNews.ro