HTC va lansa o cască de realitate virtuală şi AR la CES 2023 – connect

HTC nu renunţă la segmentul căştilor VR şi pregăteşte un nou model pentru CES 2023. Evenimentul are loc în Las Vegas la început de an 2023 şi ne va aduce noi monitoare OLED LG, televizoare 8K, monitoare pliabile şi alte gadgeturi. Azi avem totuşi parte de un teaser HTC.

HTC Vive este o serie de headseturi VR de calitate, foarte apreciate de public, dar şi de presă. Gama include Vive Pro 2 cel premium, midrange-ul Vive Cosmos Elite şi recent anunţatul Vive Flow. Nici unul nu vine cu suport augmented reality, dar lucrurile se schimbă din 2023. Meta Quest Pro are aşa ceva, deci HTC va avea un rival pe măsură. Ideea este de a lansa un headset Mixed Reality, care combină VR cu AR, iar produsul respectiv va debuta pe 5 ianuarie 2023 la CES.

Şeful HTC, Shen Ye (Global Head of Product) a vorbit cu The Verge şi a dezvăluit câteva detalii despre cască. Headsetul va include camere frontale şi laterale, va avea suport pentru controller (6 degrees of freedom) şi tracking pentru mâini. Va oferi passthrough pentru culori, ceea ce permite implementarea de aplicaţii mixed reality. Va oferi 2 ore de autonomie şi gadgetul va fi independent de PC sau de alimentare, bazat pe baterie doar.

Ideea a fost de a îl face cât mai comod, mic şi uşor. Ye afirmă că produsul e gândit pentru gaming, divertisment, sport şi chiar enterprise. Va fi un flagship, care va concura cu Quest Pro, care costă 1500 de dolari, deci va avea un preţ pe măsură. Încă nu e clar dacă va avea şi camere interioare pentru eye tracking.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post A murit Eugen Huțu, fostul patron al Forestei Suceava! Cum a reușit echipa sa să câștige în fața lui Dinamo, după ce a fost condusă cu 0-4 – Prosport
Next post Karim Benzema, ”furios și revoltat” după discuția cu Didier Deschamps. De la ce s-ar fi ”rupt” totul – DigiSport