Grigore Sichitiu a sunat în redacția GSP pentru a-l pune la punct pe Viorel Moldovan: „Râde de șeic? Aia e fan – Gazeta Sporturilor

Articol de Sergiu Alexandru – Publicat luni, 19 decembrie 2022 14:03 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 15:02

Grigore Sichitiu (74 de ani), fost președinte la Rapid și apropiat de Mircea Lucescu pentru ani buni, a sunat în redacția Gazetei Sporturilor și a cerut să dea o declarație după declarațiile fostului mare internațional Viorel Moldovan despre finala Campionatului Mondial.

După ce Argentina a cucerit trofeul, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, l-a îmbrăcat pe Lionel Messi într-o haină tradițională, numită „bisht”. Momentul a strânit contoverse, iar Viorel Moldovan a fost extrem de vehement, comparându-l pe Messi cu o fantomă.

Grigore Sichitiu, vehement: „Nu l-a făcut fantomă pe Messi, ci l-a încoronat regele fotbalului”

Cu o experiență de 15 ani în zona arabă, Grigore Sichitiu a telefonat în redacția Gazetei Sporturilor pentru a explica gestul de la finalul partidei.

„E vorba de o onoare. Este portul lumii islamice. Acea mantie cu fir de aur, o poartă doar regele. Nu l-a făcut fantomă pe Messi, ci l-a încoronat regele fotbalului. 

Cine a spus-o habar nu are de lumea musulmană. Nu a fost acolo. Moldovan se pricepe la lumea musulmană așa cum mă pricep eu la lansarea rachetelor. Nu am nimic cu el, dar nu poți lansa o asemenea chestie halucinantă.

Cum adică să-l facă fantomă? Cine? Șeicul?! Nu s-a informat nimeni. Mantia cu aur o poartă doar regele. Eu vin din lumea aceea și știu.

Sunt oameni care vorbesc fără să fi trecut pe acolo sau fără să citească despre islamism. Toate obiceiurile sunt verificate și analizate. Lumea crede că acolo sunt pe cămile, dar nu e așa. Familia regală se ocupă de tot, de toate tradițiile. 

Am stat 15 ani acolo, am câștigat trofee, m-am întâlnit cu regi și prinți și cunosc tradițiile. M-a umflat râsul când am văzut. E o gafă. Lumea trebuia să se fi informat.

 Nici la Cupa Satelor nu i-ar fi dat o mantie de fantomă. Nu se joacă nimeni. Este o înaltă distincție, cea mai mare. L-a făcut rege al fotbalului”, a spus Sichitiu.

Bine că nu am câștigat Cupa Mondială și nu trebuie să mă îmbrac în fantomă. În locul lui Messi, eu mi-o dădeam jos. Nu poți tu, Messi, să faci poza istoriei în fantomă. Dezamăgitor! Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei

– Viorel Moldovan, la TVR 1

Viorel Moldovan a avut o singură experiență ca jucător în lumea arabă, în 2003, când a evoluat pentru Al-Wahda, în împrumut de la Nantes. Moldovan a jucat un singur meci oficial, neadaptându-se la condițiile din Emiratele Arabe Unite. Nu a antrenat niciodată în afara Europei (nr. doar România și Franța – o experiență la Auxerre). 

O româncă a împărțit scena cu Messi și Mbappe la finala Mondialului 

O româncă, Adriana Paul, a fost pe scenă la premierea de la finala Campionatului Mondial. Adriana lucrează în Qatar ca stewardesă iar pe podium a stat chiar în spatele președintelui Franței Emmanuel Macron. 

Citește și: 

Kun Aguero, jigniri către un adversar după finala Mondialului: „Față de p***”

Mbappe și brazilienii, ironizați în vestiarul Argentinei după finala Mondialului! Emiliano Martinez a dat tonul: „Un minut de reculegere pentru Mbappe care e mort”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Ucraina, în stare de alertă. Anunţul Moscovei în contextul vizitei lui Putin în Belarus – Mediafax
Next post Eurostat: România, Bulgaria și Ungaria, țările din UE cu cel mai mic salariu mediu în 2021 – Digi24