Germania acuză o „intimidare nucleară” a Rusiei după ce Putin a anunțat că mută arme nucleare tactice în… – Digi24

Berlinul denunţă duminică o „nouă tentativă de intimidare nucleară” a Rusiei, după anunţul președintelui Vladimir Putin că Rusia va transfera arme nucleare „tactice” în Belarus, relatează AFP.

„Nu ne vom lăsa deviaţi de la direcţia noastră” de aceste ameninţări, a declarat pentru sursa citată, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Ministerul german de Externe. „Comparaţia făcută de către preşedintele Putin cu rachetele nucleare ale NATO este greşită şi nu poate servi ca justificare”, a mai spus acesta.

Belarusul „încalcă” angajamentului pe care şi l-a asumat de a rămâne un teritoriu neînarmat nuclear, denunţă oficialul.

În același timp, vicepreşedinta Bulgariei, Ilijana Iotova, a îndemnat duminică la negocieri între Rusia şi Ucraina, a transmis agenţia DPA.  Situaţia devine „tot mai periculoasă şi înfricoşătoare”, a remarcat Ilijana Iotova, adăugând că din acest motiv şi preşedintele bulgar Rumen Radev cere încontinuu negocieri. Aceasta este dorinţa Bulgariei, întrucât armele tot mai multe conduc la decizii imprevizibile şi acum ameninţarea este reală, a explicat ea. „Dar sper că în cele din urmă raţiunea va prevala. Şi că în acest caz este vorba mai mult despre ameninţări decât despre acţiuni reale”, a mai spus vicepreşedinta bulgară.

Președintele Vladimir Putin a anunţat sâmbătă că Rusia urmează să staționeze armament nuclear „tactic” în Belarus.

 

Editor : C.L.B.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Handbal (f): Rapid București s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, după un meci fantastic – HotNews
Next post Dennis Man a „cerut” transferul unui fotbalist român la Parma, după victoria naționalei din Andorra – DigiSport