FOTO Resturile unei rachete rusești lansate asupra Ucrainei au căzut în Republica Moldova / Reacția președintei Maia Sandu – HotNews.ro

Bucăți dintr-o rachetă rusească lansată sâmbătă asupra Ucrainei au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova de o patrulă a poliției de frontieră, informează Ministerul de Interne de la Chișinău.

Resturi ale unei rachete rusești au căzut în Republica MoldovaFoto: mai.gov.md

„Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după-amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, anunță Ministerul moldovean de Interne, într-un comunicat.

Conform sursei citate, din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliție pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

„Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii”, se precizează în comunicat.

Resturile unei rachete rusești, descoperite în Republica Moldova (Foto: www.mai.gov.md)

Este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. „Ca și în cazurile precedente, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate”, precizează MAI moldovean.

Amintim că Rusia a lansat sâmbătă după-amiază un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forţând oamenii să se adăpostească în timp ce sirenele răsunau în toată ţara, la doar câteva ore după atacurile aeriene de dimineaţă, care au lovit infrastructura critică din Kiev şi al doilea cel mai mare oraș al țării, Harkov.

Reacția președintei Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat sâmbătă seară, într-un mesaj pe Twitter, după ce fragmente ale unei rachete rusești lansate spre Ucraina au căzut pe teritoriul moldovean.

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei are din nou un impact direct asupra Moldovei. Poliția de frontieră a descoperit fragmente dintr-o rachetă în apropiere de satul Larga, în nordul Republicii Moldova. Condamnăm cu fermitate atacurile intensificate ale Rusiei de astăzi și suntem alături de cei care și-au pierdut oameni dragi în Dnipro și în toată Ucraina. Pacea trebuie să învingă”, a scris Maia Sandu.

Reacția premierului Natalia Gavrilița

Și premierul Natalia Gavrilița și-a exprimat anterior, într-o postare pe Facebook, „indignarea pentru lipsa de respect a suveranității Republicii Moldova”, spațiul său aerian fiind din nou survolat și rămășițele unei rachete căzând pe teritoriul său.

„Nu există justificare politică, istorică și cu atât mai mult morală pentru uciderea civililor și atacarea infrastructurii care asigură supraviețuirea populației. Îmi exprim indignarea profundă în legătură cu noul atac masiv asupra Ucrainei”, a scris Natalia Gavrilița, ea exprimându-și de asemenea „susținerea mea pentru poporul eroic ucrainean și sprijinul nostru pentru victimele atacurilor barbare ale Rusiei”.

Prim-ministrul moldovean scrie totodată că: „Îmi exprim indignarea pentru lipsa de respect a suveranității Republicii Moldova, spațiul său aerian fiind astăzi din nou survolat și rămășițele unei rachete căzând în vecinătatea localității Larga din raionul Briceni”.

___

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Turcia vrea „armistiții localizate” în Ucraina: „Niciuna dintre părți nu e în situația de a câștiga… – Digi24
Next post Războiul din Ucraina, ziua 325. O rachetă a lovit un bloc din oraşul Dnipro: cel puţin cinci oameni au mu – Mediafax