Fix 20 de ani de când Gigi Becali a pus mâna pe Steaua! Care a… – Prosport

Gigi Becali a realizat acum 20 de ani, pe data de 23 ianuarie 2003, bazele societății comerciale Fotbal Club „Steaua” București.

Fix 20 de ani de când Gigi Becali a pus mâna pe Steaua! Care a fost prețul tranzacției și cine sunt cei 5 care s-au împotrivit | SPECIAL

Omul de afaceri prelua pachetul majoritar al acțiunilor clubului din Bulevardul Ghencea, în urma votului exprimat în favoarea lui de 74 dintre cei 79 de membri ai Adunării Generale.

Viorel Păunescu şi Viorel Cataramă s-au abţinut, iar George Constantin Păunescu şi doi dintre bodyguarzii săi au fost împotrivă.

Steaua fusese privatizată de fapt în 1998, când patrimoniul clubului a fost cedat gratuit societății AFC Steaua București, condusă de Viorel Păunescu.

Suma pentru care el a dobândit 51% din acțiunile acestei societăți e de 5,2 milioane de dolari. Banii pe care-i băgase în club anterior acestei date.

El a mai cesionat societății – atenție, cu titlu gratuit! – un număr de 21 de fotbaliști, ceea ce i-ar face pe mulți să se gândească la faptul că valoarea de mai sus fusese dată de cota acestor fotbaliști la vremea respectivă.

Cum arătau procentele în prima societate comercială Steaua?

Practic, prin împrumuturile pe care el le acorda lui Pițurcă și lui Păunescu, primea dezlegările jucătorilor de la Steaua, drept garanție.

Asociația lui Teia Sponte dobândea 36% din capitalul social total al societății comerciale pe acțiuni, George Becali 51%, Viorel Păunescu 6%, Victor Pițurcă 4% și Lucian Becali 3%.

„A trecut mult de atunci, știu că m-a invitat domnul Gigi Becali. N-a fost vorba să preiau vreun procenit atunci”, ne-a declarat Viorel Cataramă.

Preluarea Stadionului Steaua a avut loc în perioada 12 februarie – 21 aprilie 2003, iar asistența juridică de preluarea a acestuia a fost asigurată, printre alții, de Florin Talpan.

Gigi Becali, făcut praf de Dumitru Dragomir în direct la Dan Diaconescu

În urmă cu 15 ani, într-un scandal de proporții cu Gigi Becali în studio la OTV, Dumitru Dragomir a făcut niște afirmații incendiare:

„Gigi Becali este un mare trișor! L-am ajutat să fure Steaua! Fac acum un autodenunț. El a luat Steaua în fals și tot ce-a făcut până acum a făcut furând! A furat bani și apoi i-a dat la biserici pentru a fi iertat”.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Fotbalul românesc e în comă, Burleanu prosperă » Președintele FRF, conflict de interese: face bani în nume per – Gazeta Sporturilor
Next post Seria vivo X90 s-ar lansa la nivel global pe 3 februarie; Varianta Pro scapă în AnTuTu și aflăm cât costă smartphone-urile la nivel global – Mobilissimo.ro