Familia lui Pele a cerut retragerea numărului 10, dar Santos refuză! Motivul invocat – DigiSport

  • Premier League: Brentford – Liverpool, luni, 19:30, DGS 1

  • Premiership: Rangers – Celtic, luni, 14:30, DGS 1

Familia lui Pele cere retragerea numărului 10, dar Santos refuză

Între timp, după discuția apărută pe tema dorinței sale cu privire la înmormântare, a apărut o polemică. Familia celui supranumit „Regele” a cerut ca Santos să retragă tricoul cu numărul 10, cel pe care fostul atacant l-a purtat la echipa braziliană, pentru care a jucat timp de 18 ani. Numai că clubul refuză.

Motivul îl reprezintă strict dorința lui Pele, care le-a spus celor de la Santos că nu este necesară retragerea numărul 10 și că nu își dorește așa ceva. Președintele echipei, Andre Rueda, a ținut să sublinieze acest aspect: „El ne-a spus clar că este împotriva ideii de retragere a numărului 10”.

Numai că membrii familiei lui Pele au spus cu totul altceva chiar la câteva ore după moartea sa. Ei doresc ca Santos să ia această decizie ca gest de recunoștință, potrivit publicației G1.globo.

Însă, deși au trecut câteva zile de la moartea lui Pele, cei de la Santos continuă să nu se lase înduplecați. În plus, ei au scos la iveală un interviu al lui Pele, acordat în 2017, în care fostul atacant vorbește exact despre acest subiect.

În acest moment, la Santos, numărul 10 este purtat de micuțul venezuelean Yeferson Soteldo (25 de ani), unul dintre cei mai tehnici jucători din echipă, care se află la a doua „aventură” la clubul de pe Vila Belmiro.

  • În plus, el va trebui acum să poarte pe umeri o responsabilitate mai mare. Prima oportunitate pentru ca Santos să-i aducă un omagiu lui Pele va fi pe 14 ianuarie, când se reia campionatul Paulista în Brazilia și când Santos o întâlnește pe Mirassol. La acel meci, Soteldo va purta tricoul cu numărul 10.

Cimitirul în care va fi înmormântat Pele este în Cartea Recordurilor

Pele va fi înmormântat pe 3 ianuarie, la cel mai înalt cimitir vertical din lume. Ecumenical Necropolis Memorial este localizat în cartierul Marape, din Santos și apare în Cartea Recordurilor din 1991. El are 14 etaje și înălțimea lui este echivalentă cu înălțimea unui bloc de 40 de niveluri.

Cimitirul este dotat cu vegetație naturală, lacuri cu pești și broaște țestoase, câteva specii de păsări, o cascadă și un muzeu auto.

În acest cimitir au fost înmormântate mai multe personalități din Brazilia, precum pugilistul Eder Jofre, sau muzicianul Chorao.

Pele a murit pe 29 decembrie 2022

Cel supranumit ”Regele” a fost diagnosticat în 2021 cu cancer de colon, iar din acel moment, el a purtat o luptă neîncetată cu boala. După ce a ajuns la spital la începutul lui 2022, Pele a fost internat în spitalul Albert Einstein începând cu 29 noiembrie, din cauza complicațiilor cu boala de care suferea.

De pe 3 decembrie, el nu a mai răspuns la tratamente și a fost trecut pe „îngrijire paliativă”. La exact o lună de la internare, organismul său a cedat.

Pe 2 ianuarie, trupul neînsuflețit al lui Pele va fi dus pe stadionul lui Santos, unde sicriul va fi depus pe gazon timp de 24 de ore pentru ca suporterii să-i aducă un ultim omagiu.

Pele este cel mai bun marcator pentru naționala Braziliei, cu 77 de goluri în 92 de meciuri, la egalitate cu Neymar, numai că atacantul lui PSG a reușit același număr de goluri în mai multe selecții, 124.

Etichete: santos , pele , tricou pele , numar tricou pele


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Antonio Conte, categoric după eșecul lui Tottenham cu Aston Villa: ”Poate locul cinci e cel mai bun pentru noi!” – DigiSport
Next post Lens – PSG 3-1. Spectacol total, cu ocazii cum rar se văd. Parizienii erau singurii fără eșec în acest sezon – DigiSport